Ја разгледувате ‘Android’ категоријата

Фото: Google Play Smartportal Ви ја претставува Ninja vs. Monster, Sci Fi мобилна игра наменета за Android и iOS. Играта е првенец на компанијата Aleks Developments од Куманово. Се работи за First person shooter во стилот на старите добри аркадни игри од флиперниците. Фото: Google Play На почетокот ви е доделен карактер кој низ текот на играта го надградувате....

Едвард Сноуден, The Guardian Project и Freedom of the Press Foundation претставија Android апликација наречена Haven. Апликацијата е направена со цел да им користи на одреден вид на корисници како што се истражувачките новинари, борци за човекови права, односно луѓе кои се често во опасност од притисоци, можност за крадење на...

Авантуристичкиот дух на апликацијата посветена на патувањата – When in X, повторно ја освојува Европа. По успешниот настап на најголемата конференција за технологија, иновации и маркетинг „Web Summit“ во Лисабон оваа година каде беше избрана меѓу најуспешните стартапи, македонската апликација уште...

Nova Launcher е можеби најпознатата Android апликација која го менува стандардниот главен екран. Тоа се должи на достапните можности кој оваа апликација има ги овозможува на корисниците, кои се имаа решено дека не сакаат да ги користат „врадените“ Launcher-и. Ваквите апликации станаа посебно популарни во времето...

Повеќето Android Launcher-и во главно може да се каже дека се обидуваат да ги надополнат можностите, како и корисничкиот интерфејс на стандардниот од Google или од производителот на телефонот. Овој тип на апликации се доста популарни, посебно кај понапредните корисници кои сакаат малку повеќе да имаат контрола...

Google Maps веќе одамна овозможува информации за користење на јавниот превоз, а истото стана достапно и за нашата земја. Сепак, овој дел од Maps е најмногу корисен кога се наоѓаме во некое ново место, со оглед на фактот што во нашиот град знаеме да се снајдеме. Според порталот TechCrunch, наскоро Google Maps ќе почнат...

Како што беше случајот со Messenger по зголемувањето на бројот на корисници кои ја користат друштвената мрежа за комуникација, така и сега со Instagram се планира издвојување на делот за пораки како посебна апликација. Уште тогаш Марк Цукерберг изјави дека една апликација најдобро може да прави една работа,...

Galaxy Note 8 е апсолутно еден од најимпресивните смартфони во моментов, со високи перформанси, исклучителен дисплеј и одлична камера. Тој може да се пофали и со одличен софтвер, кој сега ќе биде засилен со уште една можност – VPN сервис, кој ќе им овозможи на корисниците да сурфаат и да ги користат своите...

Приватноста на корисниците е предмет на продажба и следење, а тоа веќе ни е станато и нормално. Властите следат се што можат поради борба со криминалот и тероризмот, барем најчесто, а другите компании го прават истото поради учење на навиките на корисниците со цел продажба на подобро персонализирани...

Google оваа недела официјално ја пушти својата нова апликација наречена Datally. Како што покажува и самото име, оваа апликација е наменета за менаџирање и заштеда на интернет сообраќајот на мобилните уреди. Како и обично, ваквите апликации се наменети за корисниците со прилично ограничен мобилен интернет...

Светнувањето на дисплејот на смартфонот кај сите нас почна да ги повлекува очите кон дисплејот, независно дали е тоа нашиот паметен телефон или некој туѓ. Едноставно, влезено ни е во мускулната меморија да погледнеме во дисплеј кој свети. Сепак, има такви кои не само што погледнуваат на кратко, туку...

Microsoft, односно Skype, не ја промовираат Lite верзијата како ние во насловот, меѓутоа со оглед на достапноста, сигурно голем дел од корисниците ќе ја користат од такви причини. Како и со другите вакви верзии, Messenger Lite на пример, Skype Lite е наменет за корисниците од земјите како Индија, каде се користат послаби...