Ја разгледувате ‘Windows’ категоријата

Windows 10 е оперативен систем кој сѐ уште не е инсталиран на повеќе компјутери од супер популарниот Windows 7 и причината за тоа е што поголемиот дел од корисниците на 7-ката се компании, кои отсекогаш биле бавни во префрлување на поновите оперативни системи. Сепак, особено е изненадувачки податокот што...

Skype го доби својот најголем редизајн, слободно може да се каже, од неговото претставување. Редизајнот беше направен да оваа позната апликација подобро им конкурира на во денешно време најпопуларните апликации како Facebook Messenger, Snapchat и слични. Тоа значеше дека покрај измени во изгледот, кој сега вклучува...

Сигурен сум дека многумина од вас сѐ уште користат Office 2007 за своите трудови на школо или на факултет, односно го користат како дел од софтверот во својата компанија. Сепак, на овој веќе антички софтвер полека му доаѓа крајот – Microsoft ќе престане да го поддржува на 31 октомври, кога е препорачливо...

Windows 10 наскоро ќе ја доживее новата голема надградба, наречена Fall Creators Update, која ќе донесе низа подобрувања и која корисниците би требало да ја добијат на крајот од овој месец или на почетокот од ноември. Надградбата ќе има неколку важни новитети, како на пример лесно враќање „назад во времето“,...

Пребарувањето на интернет има спротивен ефект во однос на брзината на вашиот компјутер. Ова се должи благодарение на огромниот број на веб колачиња инсталирани на вашиот компјтер од страна на веб серверите. Но затоа постојат алатки кои ви овозможува да се ослободите од сите тие непожелни фајлови....

Windows Console, односно местото каде вистинските познавачи на Windows и дивелоперите ги пишуваат командите, не е променета уште од своето создавање пред 20 години. Поточно, не е променет нејзиниот дизајн, кој има само основни бои кои не изгледаат баш најдобро на денешните LCD дисплеи, а споредено со старите...

Како што кажува и самото име, Kaspersky Free е бесплатна верзија од овој познат антивирус софтвер. Како што и би очекувале, бесплатната верзија доаѓа со помалку функции од платената, меѓутоа од тоа што можевме да видиме, на повеќето корисници и не им се потребни дополнителни платени функции. Kaspersky Free првпат...

Старата и позната Paint апликација, која доаѓа со Windows оперативниот систем уште од неговата прва верзија, веќе нема да биде развивана и со тек на време нема да биде ни вклучена во поновите верзии од Windows. Оваа апликација, заедно со листа од уште неколку други, се дел од листата која ја објави Microsoft со функции...

Можеби е до некаде чудно, Microsoft којшто ја купи LinkedIn мрежата минатата година, да нема официјална апликација на својот оперативен систем. Сепак, за тие што ја следат компанијата, вакво нешто не им е воопшто чудно. Вниманието на компанијата е насочено кон апликациите кои тие ги прават за Android и iOS оперативните...

Backup and Sync е нова десктоп апликација за Windows и Mac од Google Drive која ги спојува порано посебно достапните апликации од овој сервис, како и Google Photos. Логичен потег од страна на Google со кој им овозможува на корисниците едно решение за поврзување на нивните податоци со облакот. Најавена пред одреден период, Backup...

Insider корисниците на Windows 10 штотуку добија надградба (Build 16226) која е најава за Creators Update 2 официјалната надградба за оперативниот систем и која донесува неколку видливи новитети, особено во Edge прелистувачот, емотиконите, цртањето и пишувањето со дигитално пенкалце итн. За оние кои користат Microsoft Edge,...

После неколку години најави, Microsoft конечно го направи целосниот Office 365 достапен и на Windows Store. Овој потег е направен пред се поради Windows 10 S, оперативниот систем на кој може да се инсталираат апликации само од Windows Store, но и за повлекување на останатите дивелопери да ги направат достапни своите Win32 програми...