Ја разгледувате ‘OS X’ категоријата

Backup and Sync е нова десктоп апликација за Windows и Mac од Google Drive која ги спојува порано посебно достапните апликации од овој сервис, како и Google Photos. Логичен потег од страна на Google со кој им овозможува на корисниците едно решение за поврзување на нивните податоци со облакот. Најавена пред одреден период, Backup...

Уште од времето кога видеа и музика почнаа да се преработуваат на компјутер, уредите на Apple беа првиот избор на професионалците. Причината за тоа е понудата на одличен софтвер за овие работи, вклучувајќи ги GarageBand, iMovie и iWork, кои отсега се целосно бесплатни. Нормално, за да можете да ги користите овие...

Како производител кој целосно ги контролира хардверот и софтверот, Apple е редовен со надградбите за своите оперативни системи. Последната надградба се однесува за закрпување на безбедносен пропуст, кој може да им овозможи на хакерите длабок пристап до компјутерот на корисникот. Со овој пропуст...

Кога го најавивме новиот MacBook Pro, рековме дека Touch Bar е одличен додаток на серијата, кој може да помогне во подобрено корисничко искуство, но дека за тоа ќе треба и дивелоперите да ги прилагодат своите апликации. Едни од првите кои го овозможуваат се Adobe во Photoshop CC, кој сега има целосна поддршка за Touch...

Најдобрата бесплатна е-маил апликазија за iOS Spark, според некои, доби и своја десктоп верзија. Spark e повеќе од обично електронско поштенско сандаче, тој е брз и паметен, ги собира сите ваши меилови и ги организира на начин кој би овозможил лесно манипулирање. Апликацијата има поддршка за повеќето e-маил...

Од компанија која беше затворена во својот Windows еко систем, Microsoft прерасна во прилично отворена компанија која своите сервиси почна да им ги нуди на корисниците на сите други платформи од мобилната и компјутерската сфера. Најнов софтвер кој ќе биде лансиран на друга платформа е Visual Studio и тоа на Mac...

BitTorrent, компанија којашто стои зад развојот на двете најпознати торент програми, BitTorrent и uTorrent, оваа недела претстави нова функција достапна за активните корисници. Наречена Altruistic Mode, функцијата кога е активирана овозможува режим на работа на програмите кој никогаш не дозволува соодносот на качена...

Можеби кај нас не се користи до тој степен, меѓутоа WhatsApp е една од најмногу користените апликации за разговори во светот. Една од добрите страни на оваа апликација е достапноста на скоро сите платформи, односно мобилни платформи, досега. WhatsApp можеше да се користи и преку компјутерите преку WhatsApp Web...

Во текот на вчерашниот ден Adobe издаде нова верзија од својот веќе не толку популарен Flash Player која е препорачливо веднаш да се инсталира, односно надгради постојната. Новата верзија вклучува 18 исправки на софтверот кои се во категоријата „Критични“, што значи дека може да овозможат напаѓач да добие...

Linux/Unix, а со тоа и OS X платформата се сметаат за многу посигурни кога е во прашање ризикот од малициозен софтвер. Тоа е така покрај поради начинот на работа на овие оперативни системи, но и поради значително помалиот број на корисници кои ги користат. Затоа навистина важно е за корисниците кога ќе излезе...

Не сме сигурни колку од вас се’ уште ја паметат, а не па да ја користат старата и позната Picasa, но доколку има такви овие вести нема баш да ви се допаднат. Google реши да го прекине развојот на оваа програма и сервис и да ги концентрира своите ресурси на едно решение наменето за организирање и споделување...

Од оваа недела официјално е достапна програмата Adobe Animate CC којашто доаѓа на местото на Flash Professional. Во основа се работи за истата програма, а промената на името доаѓа поради поголемата намена што ја има, а не само за flash анимации. Промената на името на оваа програма беше најавено при крајот на минатата...