Ја разгледувате ‘Десктоп апликации’ категоријата

Linux отсекогаш беше конкурент на Windows за оние кои знаеја повеќе за компјутерите, како и сите оние кои сакаа поголема безбедност, често и на потсмев на Microsoft. Последниве неколку години тоа целосно се промени – сега не само што Microsoft не зборува против Linux, туку и целосно го прифати како платформа, овозможувајќи...

Windows 10 е оперативен систем кој сѐ уште не е инсталиран на повеќе компјутери од супер популарниот Windows 7 и причината за тоа е што поголемиот дел од корисниците на 7-ката се компании, кои отсекогаш биле бавни во префрлување на поновите оперативни системи. Сепак, особено е изненадувачки податокот што...

Skype го доби својот најголем редизајн, слободно може да се каже, од неговото претставување. Редизајнот беше направен да оваа позната апликација подобро им конкурира на во денешно време најпопуларните апликации како Facebook Messenger, Snapchat и слични. Тоа значеше дека покрај измени во изгледот, кој сега вклучува...

Сигурен сум дека многумина од вас сѐ уште користат Office 2007 за своите трудови на школо или на факултет, односно го користат како дел од софтверот во својата компанија. Сепак, на овој веќе антички софтвер полека му доаѓа крајот – Microsoft ќе престане да го поддржува на 31 октомври, кога е препорачливо...

Windows 10 наскоро ќе ја доживее новата голема надградба, наречена Fall Creators Update, која ќе донесе низа подобрувања и која корисниците би требало да ја добијат на крајот од овој месец или на почетокот од ноември. Надградбата ќе има неколку важни новитети, како на пример лесно враќање „назад во времето“,...

Пребарувањето на интернет има спротивен ефект во однос на брзината на вашиот компјутер. Ова се должи благодарение на огромниот број на веб колачиња инсталирани на вашиот компјтер од страна на веб серверите. Но затоа постојат алатки кои ви овозможува да се ослободите од сите тие непожелни фајлови....

Skype претстави нова функција на својата апликација, наменета примарно за своите бизнис-корисници. Имено, Skype преку својата функција Skype Interviews, поддржува спроведување на техничко интервју, за проверка на вештините на потенцијалниот кандидат, преку засебен веб-сајт кој нуди резултати во истиот момент. Веб-сајтот...

Windows Console, односно местото каде вистинските познавачи на Windows и дивелоперите ги пишуваат командите, не е променета уште од своето создавање пред 20 години. Поточно, не е променет нејзиниот дизајн, кој има само основни бои кои не изгледаат баш најдобро на денешните LCD дисплеи, а споредено со старите...

Како што кажува и самото име, Kaspersky Free е бесплатна верзија од овој познат антивирус софтвер. Како што и би очекувале, бесплатната верзија доаѓа со помалку функции од платената, меѓутоа од тоа што можевме да видиме, на повеќето корисници и не им се потребни дополнителни платени функции. Kaspersky Free првпат...

Старата и позната Paint апликација, која доаѓа со Windows оперативниот систем уште од неговата прва верзија, веќе нема да биде развивана и со тек на време нема да биде ни вклучена во поновите верзии од Windows. Оваа апликација, заедно со листа од уште неколку други, се дел од листата која ја објави Microsoft со функции...

Можеби е до некаде чудно, Microsoft којшто ја купи LinkedIn мрежата минатата година, да нема официјална апликација на својот оперативен систем. Сепак, за тие што ја следат компанијата, вакво нешто не им е воопшто чудно. Вниманието на компанијата е насочено кон апликациите кои тие ги прават за Android и iOS оперативните...

Backup and Sync е нова десктоп апликација за Windows и Mac од Google Drive која ги спојува порано посебно достапните апликации од овој сервис, како и Google Photos. Логичен потег од страна на Google со кој им овозможува на корисниците едно решение за поврзување на нивните податоци со облакот. Најавена пред одреден период, Backup...