fbpx

СЕРВИСИ

Google развива нова апликација за разговори засилена со вештачка интелигенција

Изгледа деновиве има повеќе новости за неофицијални информации, отколку точни и проверени кои доаѓаат од компаниите. Сепак, тоа не значи дека не се интересни...

Новогодишна промоција на neoCloud

NeoCloud, една од најдобро развиените платформи за сервиси во Облакот во Македонија, на потенцијалните корисници им нуди можност за заштеда за време на новогодишните...

Бесплатно испробај ја апликацијата Pickbox на LG Smart TV

Побарај го својот Pickbox промотивен код и 7 дена неограничено уживај во повеќе илјади часови ТВ серии, филмски класици и содржина на „Дизни“ бесплатно! Бирај...

Microsoft ќе дозволи задржување на бесплатниот простор од 15 GB на OneDrive

Во една од најнепопуларните одлуки на компанијата во изминатиот период, Microsoft го откажа неограничениот простор на OneDrive, а тој од 15 GB за корисниците...

Cortana официјално достапна на Android и iOS

Microsoft од оваа недела ја претстави официјалната верзија од Cortana достапна на двете најмногу користени платформи, Android и iOS. Бета верзија од Cortana беше...

Започнува официјалниот крај на Flash, Adobe Flash Professional прераснува во Adobe Animate

Нешто што веќе одамна се „заговара“ од повеќето програмери и ИТ компании, конечно доаѓа и од Adobe. Flash технологијата која што мора да се...

Што е Ониво?

Ониво е бесплатна и најсовремена веб апликација развиена во Македонија со единствена цел - олеснување на секојдневната работа поврзана со фактурирање и магацинско работење...

Обратна аукција во секојдневниот живот

Мобилната апликација Claxi за прв пат им овозможи на сите граѓани да бидат дел од најголемата обратна аукција која е активна секој ден 24/7...

Gmail со уште една мерка за посигурна комуникација

Gmail како еден од најмногу популарните email сервиси, можеме да видиме дека активно работи на подобрување на безбедноста во комуникацијата. Веќе подолг период пораките...

Inbox од Gmail ќе ви подготвува одговори на пораки со Smart Reply

Пред една недела од Google ја најавија најновата опција во Inbox, Smart Reply. Се работи за опција да користите алгоритам кој ќе ја чита...

Спам папката во Gmail станува дел од пребарувањата за пораки

Во денешно време ретко кој ги брише пораките кои што ги има на познатите мејл сервиси, како на пример Gmail. Тоа овозможува пребарување на...

Корисниците го сакаат назад просторот за складирање на OneDrive

На големо изненадување, после сите маркетиншки потези поврзани со OneDrive сервисот, оваа недела Microsoft реши значително да го намали просторот за складирање кој што...