Ја разгледувате ‘Образование’ категоријата

Можност за успешно искачување кон врвот во вашата професионална кариера! Скопје, (12.01.2018) Пред еден месец Државниот Економски факултет – Љубљана при Универзитетот на Словенија, преку својот Регионален центар во Скопје, го отвори уписот на постдипломски студии на Меѓународната бизнис академија...

(Скопје, 23.12.2017) Секој детаљ кој се применува во функционалноста на алатките на Microsoft како Sway, One Note Staff, One Note Classbook, One Drive, Skype in the Classroom, MS Team, MS Office professional, Office mix и Forms имаат за цел да ја зголемат продуктивноста на корисниците. Овие цели на Microsoft целосно се рефлектираат во нивната примена во образованието. Придобивките...

Државниот Економски факултет – Љубљана при Универзитетот на Словенија (www.ef.uni-lj.si), преку својот Регионален центар во Скопје, овозможува и отвора упис на постдипломски студии (Менаџмент и организација) на Меѓународната бизнис академија (IBA). Повикот за пријавување на магистерските студиите трае...

Скопје, 17.11.2017 год,  Еуролинк осигурување додели 20 стипендии на перспективни студенти од Правниот факултет,, Јустинијан Први’’ – Скопје, наменети да ги покријат трошоците за кофинансирање на студиите. За Еуролинк стипендија аплицираа студенти на додипломски и постдипломски студии од сите насоки...

Со многу возбуда, среќа, насмеани и горди лица помина вчерашната завршна прослава за доделување на дипломите на првата генерација на единствената специјализирана ИТ академија за деца во Македонија, IThink. 42 дечиња добија признанија за големата посветеност и упорност со која ги реализираа сите предизвици...

ЊУМЕНС БИЗНИС АКЦЕЛЕРАТОРОТ ЈА ЗАПОЧНА ПРОГРАМАТА iSUMMER ‘18       NewMan’s Бизнис Акцелераторот за прв пат во Македонија ги отвора можностите за младите да работат по струка во Америка. Мисијата на NewMan’s  Бизнис Акцелераторот е охрабрување на младите луѓе да ги идентификуваат, планираат и достигнат...

Еуролинк осигурување во рамките на платформата за Корпоративна општествена одговорност „Еуролинк – вашата врска со вистинските вредности“ четврта година по ред распишува конкурс за доделување 35 Еуролинк стипендии за 25 студенти  додипломци и 10 стипендии за  суденти на постдипломски студии,...

Врвна едукација со поддршка од ментори достапна од дома Скопје, 13 декември 2016  Со потпишување на меморандумот за соработка помеѓу Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија – Мобилност Македонија, Полио Плус, РЕСУРСЕН ЦЕНТАР на родители на деца со посебни потреби, Отворете...

Зборувавме за идеи, стартапи, како тие се основаат, но не обрнавме внимание на тимот. Големите компании не се изградени од просечни тимови. Токму затоа e потребно добро да се дефинира што е она што е потребно за успешна тимска работа. Најпрвин, потребно е да има многу голема волја, сила и знаење од страна...

Да се претставиме себеси или својот бизнис е вечен предизвик. Особено кога имаме ограничено време или ресурси за тоа да го направиме навистина добро. Никој нема да ни го каже најдобриот начин, но секој ќе се согласи дека патот треба да е концизен, краток, суштински. Не многу одамна јас имав привилегија...

Лидери и лидерство. Нештa кои не се учат на училиште, барем не во Македонија – мојата земја. Во основно, средно училиште и на факултет. Секогаш кога зборуваме за иднината, нè насочуваат во правец на тоа како да напишеме CV, како да најдеме работа, како да работиме, итн. Никој не споменува ништо од типот:...

Веќе зборувавме за фидбек, но не би сакала таа тема само да ја скокнеме набрзина. Ни останаа уште неколку  важни работи за кажување. Затоа денеска ќе зборуваме за отстапувања кои ни се случуваат кога треба да носиме одлуки. Човечкиот мозок не е идеален. И покрај тоа што сеуште не е создаден таков компјутер...