fbpx

ПАМЕТНИ УРЕДИ

Spike: уред за ласерско мерење и моделирање преку паметните телефони

Spike (Smart Phone Ike) е уред што се закачува и поврзува со паметен телефон и комбинирајќи ги функциите служи за мерење на оддалеченоста, обемот,...

Roku е мал, но моќен уред за гледање интернет содржина на вашиот телевизор

Roku е уред кој го поврзувате со вашиот телевизор и интернет конекцијата и преку него гледате филмови, серии, слушате музика, играте игри кои ги...

Livescribe 3 – ново “паметно” пенкало

Livescribe 3 Smartpen е новото “паметно” пенкало чија основна функција е да ги дигитализира вашите рачно напишани текстови. Пенкалото е предвидено да работи во...

Се за Google Glass

Во последниве неколку години Google развиваше технологија која ќе овозможи приказ на податоците од вашите “паметни” уреди директно пред вашите очи. Како резултат на...

Galaxy Gear првиот паметен часовник од Samsung

  Веќе одреден период се очекува почетокот на претставувањето на паметните часовници, најавени од повеќето големи производители на мобилни телефони. 2013 веќе се нарекува година...