ПАМЕТНИ УРЕДИ

Puma претстави модерна верзија од своите RS-Computer паметни патики

Со оглед на тоа што во денешно време се користат мобилните телефони, како и паметните часовници, за мерење на фитнес активностите, паметни патики не...

Уредот со екран на преклопување од Microsoft сепак ќе биде таблет/лаптоп наместо смартфон?

Веќе неколку години поминаа од кога Microsoft реши да се "откаже" од пазарот на смартфони, а причината за тоа беше јасна. Доминацијата на Android...

Google патентира технологија за следење на очите за примена во виртуелната реалност

Виртуелната реалност, иако е навистина интересна и со текот на времето ќе станува е повеќе интересна, но и ќе има се поголема примена, моментално...

Кога ќе биде претставен, како ќе се вика и која ќе биде цената на...

Samsung го претстави долгоочекуваниот екран којшто е еластичен и може да се превиткува. Наречен Infinity Flex, овој екран ќе овозможи уреди кои ќе се...

Компанијата Samsung овозможува 5 години гаранција на одбрани “UHD” и “QLED” ТВ уреди

Скопје, Македонија - 7 ноември 2018 година - Со цел да им овозможи на своите корисници уште поголема сигурност и уживање во гледањето на...

QLED треба да биде вашиот избор за телевизорот кој би го користеле за играње...

Во последната статија од серијалот за QLED технологијата, ќе ја истакнеме предноста на телевизорите кои работат на оваа технологија кога вашата главна цел е...

QLED телевизори во Македонија – каков е изборот и што да купите

QLED, технологијата по која станаа познати телевизорите од Samsung, ја објаснивме во претходните неколку статии. Истата е унапредување на постојната LED технологија, односно Samsung...

Google го претстави Home Hub – паметен асистен за паметниот дом

По паметните звучници, наредното „ниво“ на интеракција со паметните асистенти ќе биде и визуелна. Тоа сигурно може да се заклучи од претставувањето на Home...

Facebook претстави два уреди наменети за видео разговори

Веќе подолго време се чека и шпекулира за претставување на паметен уред од страна на Facebook, а тоа обично одеше во правец на некаков...

LG го претстави хибридниот паметен часовник LG Watch W7

LG во текот на вчерашниот ден, покрај тоа што го претстави првиот смартфон со вкупно 5 камери, претстави и нов паметен часовник. LG Watch...

Зошто ви треба Samsung QLED телевизор за едно од најдобрите искуства на гледање филмови?

Гледање на филмови, во време кога резолуцијата на екраните е на ниво кое до пред само 20 години не беше замисливо, прераснува во посебно...

Amazon претстави своја паметна микробранова печка која работи со Alexa

Amazon во текот на вчерашниот ден одржа настан во Сиетл на кој претстави низа на нови производи. Она што според нас е до некаде...