ПАМЕТНИ УРЕДИ

QLED треба да биде вашиот избор за телевизорот кој би го користеле за играње...

Во последната статија од серијалот за QLED технологијата, ќе ја истакнеме предноста на телевизорите кои работат на оваа технологија кога вашата главна цел е...

QLED телевизори во Македонија – каков е изборот и што да купите

QLED, технологијата по која станаа познати телевизорите од Samsung, ја објаснивме во претходните неколку статии. Истата е унапредување на постојната LED технологија, односно Samsung...

Google го претстави Home Hub – паметен асистен за паметниот дом

По паметните звучници, наредното „ниво“ на интеракција со паметните асистенти ќе биде и визуелна. Тоа сигурно може да се заклучи од претставувањето на Home...

Facebook претстави два уреди наменети за видео разговори

Веќе подолго време се чека и шпекулира за претставување на паметен уред од страна на Facebook, а тоа обично одеше во правец на некаков...

LG го претстави хибридниот паметен часовник LG Watch W7

LG во текот на вчерашниот ден, покрај тоа што го претстави првиот смартфон со вкупно 5 камери, претстави и нов паметен часовник. LG Watch...

Зошто ви треба Samsung QLED телевизор за едно од најдобрите искуства на гледање филмови?

Гледање на филмови, во време кога резолуцијата на екраните е на ниво кое до пред само 20 години не беше замисливо, прераснува во посебно...

Amazon претстави своја паметна микробранова печка која работи со Alexa

Amazon во текот на вчерашниот ден одржа настан во Сиетл на кој претстави низа на нови производи. Она што според нас е до некаде...

Mozilla ја претстави првата верзија од нивниот интернет прелистувач наменет за ВР уредите, Firefox...

Уредите за виртуелна реалност можеби уште не се стандардни кај корисниците, тие се’ уште се развиваат, па и не се толку евтини. Сепак, иднината...

OnePlus најави претставување на паметен телевизор за идната година

Пазарот на паметни телевизори, односно телевизори генерално, не може да се каже дека му фалат уште играчи. Тоа го прави овој пазар прилично тежок...

Apple ја претстави четвртата генерација од нивниот паметен часовник

На вчерашниот настан кој го одржа Apple, покрај трите нови iPhone модели, го претстави и Apple Watch Series 4. Овој паметен часовник, кој е...

Molar Mic е комуникациски уред кој се става на забите кој ќе го користи...

Компанијата Sonitus Technologies од Калифорнија, САД, го добие милионскиот тендер од Министерството за Одбрана на САД за нивниот производ наречен Molar Mic. Како што...

Qualcomm го претстави Snapdragon Wear 3100 чипот наменет и развиен специјално за паметните часовници

После две поминати години од последниот чип наменет за паметните часовници од Qualcomm, конечно оваа компанија го престави својот Snapdragon Wear 3100, чип специјално...