fbpx

ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

Unity Smart Scopes достапни во Ubuntu 13.10

Кога сакате да пребарате нешто во Ubuntu од воведувањето на Unity се што треба да направите е да притиснете на првата икона наречена Unity...

Smart Files во SkyDrive за Windows 8.1

Во Windows 8 можете да пристапите до вашите фајлови во SkyDrive преку официјалната апликација или се разбира преку веб. Доколку сакате да пристапите до...

Microsoft официјално ја најави третата надградба на Windows Phone 8

Windows Phone 8 Update 3 е наречена третата и последна надградба на оперативниот систем пред преоѓање на 8.1, која се очекува во првиот квартал...

Microsoft воведе можност за бришење на старите надградби во Windows 7 SP1

Секоја надградба (update) што ја правите на Windows останува на вашиот хард диск. Доколку излезе надградба на нешто што веќе е еднаш надградено, значи...

Microsoft исплати $100.000 за пронајден пропуст во Windows 8.1

Microsoft го исплати James Forshaw $100.000, највисоката сума предвидена со проектот, а и највисока сума некогаш исплатена на страна на Microsoft за ваква намена....

Кој е гласот позади Siri ?

Според истражувачката сторија на CNN, гласот што е користен за потребите на Siri е гласот на Сузан Бенет (Susan Bennett), професионален гласовен уметник од...

OS X 10.9 Mavericks најновата надградба на познатиот оперативен систем од Apple

Mavericks, како што е наречена оваа верзија на OS X претставува 10-тата надградба на десктоп оперативниот систем на Apple. Истиот беше најавен во Јуни...

Android 4.4 излегува во Октомври заедно со новиот Nexus 5 ?

Google веќе неколку пати изненадува со надградбите што ги објавува за својот мобилен оперативен систем Android. Круговите што се занимаваат со гласини и предвидувања...

iOS 7 Најновата верзија на мобилниот оперативен систем на Apple

Најновата верзија на iOS е најголемата промена во дизајнот од првото претставување на овој оперативен систем. Тоа се гледа во целосно рамниот дизајн, кои...

iOS 7 достапен од денес. Надградба преку самиот уред или преку iTunes

После неколку месеци на тестирање на бета верзијата, од денес iOS 7 ќе биде официјално достапен. Ќе можете да го инсталирате доколку имате некој...

Официјално Windows 8.1 финална верзија достапна на 18-ти Октомври 2013

После сите неофицијални верзии кои се појавија на интернет и гласини за најновата верзија на Windows, излезе и официјална информација за достапноста на истата....

Неофицијално “Излезена во јавноста” верзија на Windows 8.1 build 9471. Донесува одредени подобрувања и...

Microsoft излезе со најновата верзија од својот оперативен систем Windows 8 во Октомври минатата година. За успешноста и прифатеноста од страна на корисниците, може...