fbpx

ВЕБ

Microsoft претстави мапа за следење на COVID-19 случаите во светот

Microsoft преку нивниот интернет пребарувач Bing претстави мапа преку која може да се следат случаевите со COVID-19 во светот. Оваа мапа е слична на повеќето...

Две страни каде може да се следи состојбата со COVID-19 во Македонија, како и...

Како и за повеќето ситуации, така и за моменталната светска пандемија со вирусот SARS-CoV-2 кој го предизвикува заболувањето наречено COVID-19, важно е да...

Brave прелистувачот ќе добие подобра заштита од „fingerprinting“ начинот на следење на корисниците

Brave прелистувачот кој започна како прелистувач кој дава посебно значење на приватноста на корисниците и една студија го истакна како најприватен прелистувач на пазарот,...

Google планира да ја тргне поддршка за „колачиња од трети страни“ во Chrome

Колачињата, како што се нарекуваат, веќе одамна не се користат само за нивната основна намена, зачувување на сесиите кај сервисите, прилагодувањата на корисниците за...

Од денес треба да стане достапна првата официјална верзија од новиот Microsoft Edge

Microsoft Edge, кој сега се развива на основа на отворениот код од Chromium, од денеска треба конечно да ја добие својата прв официјална верзија...

Facebook почнува да го пушта својот нов дизајн, а ќе им биде достапен на...

Пред летото минатата година Facebook најави дека работи на редизајн на својата страна од мрежата, редизајн којшто ќе ја направи страната повеќе слична на мобилната...

Линкови од разни ќошиња на интернетот (#13)

Рики Џерваис на Златен Глобус. По петти пат водител на Златен Глобус, зачудувачки е како уште го викаат да ја предводи оваа...

Што е Uslugi.gov.mk ? – Национален портал за електронски услуги

СКОПЈЕ – 08 ЈАНУАРИ, 2020 – Неодамна започна со работа Националниот портал за електронски услуги, достапен на Uslugi.gov.mk, кој има за цел...

Русија се исклучи од светската интернет мрежа како дел од планираниот тест најавен на...

На почетокот од годината руските власти почнаа со подготовка на нов закон врз основа на кој земјата ќе може целосно да се...

Објавени повеќе од 200 милиони телефонски броеви и кориснички идентификации за корисници на Facebook

Facebook повторно е во вестите поради информација дека податоци од корисниците на мрежата е објавена онлајн и достапна да ја симне кој сака.

The Pirate Bay се прилагодува на модерните времиња и тестира сервис за стриминг

The Pirate Bay изгледа е нешто што властите нема да можат да го решат уште многу години, а слободно може да се каже и...

Plex го претстави својот бесплатен стриминг сервис

Plex ни е познат како софтвер со кој ни се олеснува организацијата на нашите мултимедијални податоци, а потоа преку него тие ни се достапни...