fbpx

ПАМЕТНИ УРЕДИ

No More Woof – уред кој ги преведува мислите на животните во човечки јазик

No More Woof е амбициозен и интересен проект од Nordic Society for Invention and Discovery, мала скандинавска лабораторија за истражување. Истиот е во почетна...

Сликање со Google Glass преку намигнување со окото

Google Glass е сеуште експериментален проект кој што доаѓа во форма на очила кои од едната страна имаат мал екран. Истите се користат најдобро...

Qualcomm Toq паметен часовник

Qualcomm е име генерално препознатливо на луѓето кои имаат навика да ги читаат техничките спецификации на ново излезените Smart телефони. Како компанија која се...

Направете сопствен Cloud Storage со Transporter Sync

Transporter Sync е мал уред на кого поврзувате надворешен USB диск, HDD или SSD. Може да поврзете било каков диск кој што се поврзува...

Пронајдете го вашиот телефон со HTC Fetch

HTC Fetch е приврзок кој го ставате на вашите клучеви или на било што друго за кое би нашле намена. Се поврзува со вашиот...

Neurocam камера што снима кога нешто ви е интересно

Neurocam е прототип претставен на Human Sensing 2013 настан кој што се одржа минатата недела во Yokohama. Се работи за уред кој што го...

TellSpec – геџет кој ќе ви ги открие сите состојки на храната

Доколку сакате да ја дознаете “тајната состојка” на вашето омилено јадење, или пак сакате да проверите дали храната која ја купувате содржи одредени алергени...

Spike: уред за ласерско мерење и моделирање преку паметните телефони

Spike (Smart Phone Ike) е уред што се закачува и поврзува со паметен телефон и комбинирајќи ги функциите служи за мерење на оддалеченоста, обемот,...

Roku е мал, но моќен уред за гледање интернет содржина на вашиот телевизор

Roku е уред кој го поврзувате со вашиот телевизор и интернет конекцијата и преку него гледате филмови, серии, слушате музика, играте игри кои ги...

Livescribe 3 – ново “паметно” пенкало

Livescribe 3 Smartpen е новото “паметно” пенкало чија основна функција е да ги дигитализира вашите рачно напишани текстови. Пенкалото е предвидено да работи во...

Се за Google Glass

Во последниве неколку години Google развиваше технологија која ќе овозможи приказ на податоците од вашите “паметни” уреди директно пред вашите очи. Како резултат на...

Galaxy Gear првиот паметен часовник од Samsung

  Веќе одреден период се очекува почетокот на претставувањето на паметните часовници, најавени од повеќето големи производители на мобилни телефони. 2013 веќе се нарекува година...