fbpx

ИНСТИТУЦИИ

5 причини зошто треба да се регистрирате на Uslugi.gov.mk

СКОПЈЕ – 21 ЈАНУАРИ, 2020 – Uslugi.gov.mk е Национален портал за електронски услуги кој беше претставен од страна на Министерството за информатичко...

Европскиот Парламент ќе предложи закон за користење на еден универзален стандард за полнење на...

Ова е нешто што сигурно би било добредојдено за повеќето корисници. Еден стандард за полнење на мобилните уреди кој ќе стави крај...

Што е Uslugi.gov.mk ? – Национален портал за електронски услуги

СКОПЈЕ – 08 ЈАНУАРИ, 2020 – Неодамна започна со работа Националниот портал за електронски услуги, достапен на Uslugi.gov.mk, кој има за цел...

Русија се исклучи од светската интернет мрежа како дел од планираниот тест најавен на...

На почетокот од годината руските власти почнаа со подготовка на нов закон врз основа на кој земјата ќе може целосно да се...

ФИКТ Битола бележи успех за 2019 преку реновирање, опремување и проектот „Вработи млади“

Факултетот за информатички и комуникациски технологии (ФИКТ) при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола годинава доизгради еден кат од новата зграда и од оваа школска година наставата започна во...

Скен на лице при влез и излез од САД?

Неодамна во САД беше донесен закон со кој патниците низ американските аеродроми мораат да направат скенирање на лицето. Притоа, задолжително е за...

Русија со нови мерки на „заштита“ во дигиталната ера

Руските граѓани стравуваат дека со потпишувањето на новиот закон со кој ќе се забрани продажба на паметни гаџети, кои немаат однапред инсталирани апликации од...

Кина воведува задолжително скенирање на лицето на корисниците од страна на мобилните оператори

Кина веќе неколку години е „позната“ по тоа што на големо развива и воведува технологија за скенирање на лицата на луѓето. Камери...

Во Австралија се воведуваат камери кои ќе ги откриваат возачите кои користат мобилен телефон...

Мобилните телефони се веќе толку дел од нашиот живот што голем процент од нас ги користат и додека управуваат со своето возило,...

Европската Унија и Советот на Европа продолжуваат да ги поддржуваат реформите во Западниот Балкан...

Европската Унија и Советот на Европа ќе продолжат да ги поддржуваат реформите во Западниот Балкан и Турција во рамки на човечките права, демократијата и...

Безбедни училишта – безбедни првачиња, превентивно едукативна акција на РСБСП и Триглав Осигурување

Децата се нашата иднина и нашето најголемо богатство. Детската љубов нема граници, ниту пак нивниот живот има цена. Се грижиме за безбедноста на децата...

Европската Унија и Советот на Европа продолжуваат со поддршка на реформите во Западен Балкан...

ЕУ и Советот на Европа ќе продолжат да ги поддржуваат реформите во Западен Балкан и Турција во полињата на: човекови права, демократија и владеење...