fbpx

АПЛИКАЦИИ

Office 365 станува Microsoft 365, а корисниците добиваат нови можности и функции

Microsoft почнувајќи од 21 април ќе започне со промена на својот Office 365 за домашни корисници, односно ќе го ребрендира во Microsoft 365....

Apple претстави веб страна и апликација за информации поврзани со COVID-19

Apple, во соработка со американската CDC, Белата Куќа, како и државната агенција FEMA, претстави посебна веб страна, како и iOS апликација за...

Светската Здравствена Организација ќе претстави мобилна апликација за COVID-19

Светската Здравствена Организација, која во сите овие информации, а огромен дел од нив и лажни, е можеби и најдобриот извор за информирање на луѓето,...

По краткото одложување, Google го продолжува пуштањето на нови Chrome верзии

Поради вонредната состојба во светот поради COVID-19 која доведе до тоа да многу луѓе работат од дома, Google најави дека ќе го одложи пуштањето на...

Google го одложи пуштањето на нова верзија од Chrome поради COVID-19

Ова е можеби нешто што помалку се очекуваше, а посебно поради можноста на програмерите да работат и од дома. Сепак, Google одлучи да...

#ЧИТАЈДОМА – ТРИ нуди бесплатни е-книги цел месец

Издавачки центар ТРИ, со цел да им излезе во пресрет на читателите во периодот на изолација, предвреме ја става во функција својата нова специјализирана...

Windows 10X ќе има нов и редизајниран File Explorer

Официјалното пуштање на Windows 10X треба да биде оваа година, со пуштањето во продажба на Surface Neo, уредот со двоен екран од Microsoft кој привлече...

Brave прелистувачот ќе добие подобра заштита од „fingerprinting“ начинот на следење на корисниците

Brave прелистувачот кој започна како прелистувач кој дава посебно значење на приватноста на корисниците и една студија го истакна како најприватен прелистувач на пазарот,...

По долго време Instagram за Windows 10 доби надградба која целосно ја промени апликацијата

Instagram одамна е достапна како апликација за Windows 10 преку Microsoft Store. Истата беше направена како апликација врз основа на iOS верзијата прилагодена за Windows...

Facebook Messenger дополнително поедноставен со главен акцент на разговорите

Facebook ја пушти својата нова верзија од Messenger, која доста време ја чекавме, минатиот ноември. Истата беше значително поедноставена за разлика од претходната на која беа...

Huawei ја претстави новата платформа HUAWEI AppGallery и визијата за градење безбеден и сигурен...

Постепеното ширење на 5G мрежата обезбедува револуционерно мобилно искуство. Мобилните апликации се клучен елемент за зајакнување на поврзаноста и збогатување на искуството на корисниците, како...

Netflix ќе почне да прикажува што е популарно на сервисот преку Топ 10 листа...

После 6 месечно тестирање во одредени земји, Netflix оваа недела ја пушта својата нова функција која на корисниците треба дополнително да им помогне...