fbpx

АПЛИКАЦИИ И СОФТВЕР

Нова верзија на myTube за Windows Phone 8

     Оваа апликација ја препорачавме како една од подобрите алтернативи кои го надоместуваат немањето на официјална YouTube апликација за Windows Phone платформата. myTube доби надградба со нови функции. Кои се промените во...

Надградена официјалната Twitter апликација за Windows Phone

Официјалната апликација на Twitter за Windows Phone денеска доби надградба на верзија 3.0. Промената на главната бројка од верзијата значи дека не се работи само за подобрување на перформансите на апликацијата, па истата има...

YouTube апликацијата на Microsoft за Windows Phone повторно само линк до мобилната верзија

До Мај оваа година, корисниците на Windows Phone немаа официјална YouTube апликација, односно таа што беше во листата на апликации беше само линк до мобилната верзија на YouTube. Сепак во продавницата за апликации можеше...

Nokia HERE Maps ќе прави делумно ажурирање на симнатите мапи

Nokia Here Maps е апликација за разгледување на мапи од светот и е конкуренција, а и замена, на познатата Google Maps апликација на Windows Phone платформата. Истата нуди можност за симнување на мапите на...

Parallels Desktop 9 – користете Windows на Mac компјутер

Parallels Desktop 9 е програма за виртуелизација, односно креирање на виртуелни машини на OS X. Преку неа може да подигнете инсталации на Windows, Linux и Chrome OS на вашиот Mac компјутер. Доколку не сте...

Dropbox воведе споделување на Screenshots

Со најновата верзија на Dropbox 2.4 за Windows и OS X, можете да го зачувате секој Screenshot што ќе го направите автоматски во вашата Dropbox папка. Откако ќе ја инсталирате најновата верзија на Dropbox...

AMD ги објави Catalyst 13.9 WHQL и Catalyst 13.10 Beta драјверите

AMD ги објави Catalyst 13.9 WHQL и Catalyst 13.10 Beta софтверските пакети. Catalyst 13.9 доаѓа со дигитален сертификат за Windows 8.1 и поддршка за DirectX 11.1 кој за првпат ќе биде целосно имплементиран во...

Најдобри неофицијални апликации како замена за Instagram на Windows Phone 8

Instagram сеуште нема издадено официјална апликација за Windows Phone платформата, иако веќе подолг период се очекува и најавува. Покрај тоа што корисниците на оваа платформа не може да користат официјална апликација направена од Instagram,...

Facebook за Windows Phone

Facebook никогаш не издаде официјална апликација за Windows Phone платформата. Сепак Facebook апликација постои веќе одамна и истата ја развива Microsoft. До Јули оваа година апликацијата беше направена во целосно „метро/модерен“ дизајн, карактеристичен за...

Седум нови можности на Siri во iOS 7

Со најновата верзија на iOS Siri исто така добива подобрување и унапредување на работењето. Siri сега треба да работи попаметно, побрзо, а исто така сега може да изберете и машки глас, покрај стандардниот и...

Официјална верзија на Songza за Windows Phone 8

Songza е бесплатен сервис за слушање на музика. За разлика од слични сервиси како Pandora, Spotify и други, Songza ги креира станиците со музика преку избор на жанр, расположение, активности и декади, но не...

iTunes Радио

Apple го престави овој нов сервис со претставувањето на новата верзија на нивниот мобилен оперативен систем iOS 7. Со ова тие влегуваат во директна конкуренција со веќе постоечките сервиси како Pandora, Spotify, како и...