fbpx

АПЛИКАЦИИ И СОФТВЕР

Нова верзија на Google Search апликацијата за iOS

Google ја издаде 3.1 верзијата од својата Search апликација за iOS. Новата верзија донесува доста нови функции и може да се каже дека се приближува до нивото на функциите што ги има на Android....

LastPass 3.0 со подобрен дизајн и функции

LastPass е додаток за интернет прелистувачите кој претставува замена за вградените менаџери на лозинки, кои имаат само основни функции. Преку него вие ги зачувувате сите ваши информации за најавување на веб страните кои ги...

Google Chrome ќе блокира симнување на малициозен софтвер

Уште во тест фаза, достапна преку Canary верзијата од Chrome, Google воведува функција која што ќе ги скенира фајловите што сакате да ги симнете од интернет и ќе ги блокира доколку открие дека содржат...

Нова редизајнирана Facebook Messenger апликација

Facebook спрема нова целосно редизајнирана верзија од Facebook Messenger апликацијата за Android и iOS. Точната дата на нејзиното официјално пуштање не е нагласена, туку само е најавено дека истата ќе биде достапна во наредните...

Firefox 25 достапен за симнување

Поминаа 6 недели од излегувањето на 24-тата верзија и тоа значи дека е време за наредната верзија на Firefox. Новата верзија е достапна на сите платформи, односно за Windows, Linux, OS X и Android....

Viber за Windows Phone 8 со нова надградба

Viber е популарна апликација за праќање на бесплатни пораки, групни пораки, повици и видео повици, која ја користи интернет конекцијата на телефонот и е достапна на сите платформи. Стана популарна како замена за класичните...

Amazing Weather HD на 50% попуст

Ова е една од најубавите, најфункционални, а поради тоа и најпопуларни апликации за временска прогноза за Windows Phone 8 платформата. Истата се издвојува од другите со сликите и анимациите преку кои што ја...

Microsoft ја објави Remote Desktop за Android и iOS

Можноста да се поврзете на вашиот компјутер преку мобилниот или таблет е доста корисна во одредени ситуации. Дали се работи за едноставно контролирање на видеото што го гледате на вашиот телевизор или за пристапување...

Bing Weather за Windows Phone 8 со нови функции

Bing Weather е дел од групата Bing апликации кои Microsoft почна да ги претставува пред одреден период за Windows Phone платформата. Weather е едноставна апликација која што ја прикажува моменталната временска состојба, временската прогноза...

Malwarebytes Anti-Malware достапна на Android

Malwarebytes Anti-Malware е програма за откривање на малициозен софтвер на вашиот Windows компјутер. Се има здобиено со голема популарност, како поради успешноста во вршењето на работата за која што е наменета, така и поради...

Официјална Facebook апликација за Windows 8.1

Microsoft ја најави достапноста на официјална Facebook апликација на претставувањето на Windows 8.1, меѓутоа тогаш не даде дополнителни информации за кога тоа ќе се случи. Денес, еден ден пред излегувањето на финалната верзија на...

Feedly за Android верзија 17

Feedly е меѓу најпознатите апликации за читање на RSS по откажувањето на Google Reader. Има поддршка за најавување со Google Account, па доколку го имате користено Google Reader сервисот сите ваши RSS претплати ќе...