fbpx

КОМПАНИИ

Facebook развива конкурент на Snapchat, ќе се вика Slingshot ?

Според Financial Times, Facebook спрема нова апликација која што треба да биде директна конкуренција на популарната Snapchat. Според информациите во развојот на апликацијата лично...

Google Translate ќе овозможува преводи користејќи ја камерата

Quest Visual е компанија која што ја изработува апликацијата Word Lens Translator. Оваа апликација врши преведување на текстот кој што во моментот го гледате...

Google во преговори за купување на Twitch сервисот за 1 милијарда долари ?

Според информациите кои што може да се најдат на повеќе портали, а доаѓаат од неофицијални извори, Google е во преговори за купување на Twitch,...

Тужба против Apple, пораки испратени од iMessage не стигаат до корисници на Android

Се работи за поранешна корисничка на iPhone од San Jose, California, која што станала корисник на Samsung телефон кој што работи на Android оперативниот...

Авторот на Game of Thrones серијата користи DOS машина за нејзино пишување

Game of Thrones е популарна серија која што сигурно голем дел од вас ја следат. Нејзин автор е George R.R. Martin кој што на...

Користењето на Microsoft производите е поевтино од open source, вели претставник на британска општина

Кога ќе се спомне Microsoft и зделките кои што ги прави со владините и општинските служби, прво што на секого му текнува е високата...

Samsung го смени одговорниот за дизајн на мобилните телефони

Chang Dong-hoon е човекот кој што беше главен и одговорен за дизајнот на мобилните телефони во Samsung. Тој ја има понудено неговата оставка минатата...

Xerox сместен во квадрантот на визионерите од волшебниот квадрант на Гартнер за 2013 година...

29-ти април2014. Gartner, Inc. Го смести Xerox во „Квадрантот на визионерите од волшебниот квадрант на Гартнер за 2013 година во подрачјето на управување со...

„Не како и секој друг“ – првата реклама за Nokia од Microsoft

Како што информиравме, договорот за купување на Nokia од страна на Microsoft беше официјализиран минатиот петок после повеќе од 8 месеци на процедури и...

Nokia од денес официјално дел од Microsoft

Како што беше најавено на почетокот од оваа недела, од денеска официјално Nokia е дел од Microsoft, односно името на компанијата се менува во...

Facebook ја купи Moves, фитнес апликација која што автоматски ја следи вашата дневна активност

Moves е апликација достапна за iOS и Android, која што за разлика од другите фитнес апликации, автоматски ја следи вашата дневна активност. Тоа значи...

Корисниците не ги користат апликациите од Samsung

Samsung Galaxy паметните телефони моментално се едни од најпродаваните во светот, а тој тренд не покажува знаци на намалување. Сигурно голем дел од читателите...