fbpx

КОМПАНИИ

Satya Nadella ќе биде новиот CEO на Microsoft

Steve Ballmer моменталниот Главен извршен директор на Microsoft најави дека ќе се повлече од функцијата уште минатото лето. Пред неколку месеци почнаа шпекулациите за...

Можно е намалување на промените и апликациите на Android од страна на Samsung

Android мобилните телефони и таблет компјутери од Samsung покрај другото се познати и по TouchWiz, посебно развиениот кориснички интерфејс поставен врз оперативниот систем. Ова...

Google ја продаде Motorola на Lenovo за скоро 3 милијарди долари

Motorola е компанија основана во далечната 1928 година во Илиноис, САД, која е позната по производството на радио опрема, како базни станици за мобилна...

Microsoft се приклучува на Open Compute Project

Microsoft се приклучи на Open Compute проектот и ги направи достапни нивните дизајни на дата центрите што моментално ги користат. OCP е проект започнат...

Samsung ќе претстави Tizen уреди на 23 Февруари

На ден пред почетокот на MWC 2014 (Mobile World Congress) конференцијата која ќе се одржи од 24 до 27 Февруари во Барселона, Samsung ќе...

Основачот на AOKP се приклучува во Cyanogen Inc

CyanogenMod и AOKP (Android open kang project) се двата најпознати Custom ROM оперативни системи за Android мобилните телефони. За тие што не се запознаени,...

Samsung и Google склучија договор за взаемно користење на патент лиценците

Samsung и Google долгогодишни соработници, а најмногу поврзани преку Android оперативниот систем, склучија договор за меѓусебно користење на лиценците од патентите што ги поседуваат...

Qualcomm купи повеќе од 2000 патент лиценци од HP

Qualcomm е компанија која работи со дизајнирање, производство и продажба на чипови, како што се чипови за безжична комуникација или на повеќето познатите, процесори...

AV-Test.org ги претстави резултатите од првото тестирање на Windows 8.1

AV-Test.org е меѓународен и независен институт кој работи во областа на IT безбедноста, поточно во тестирање на достапниот антивирус софтвер и софтвер на безбедносни...

30 години од претставувањето на Macintosh

Apple Macintosh е првиот персонален компјутер наменет за широката маса кој работел на оперативен систем со графички кориснички интерфејс. Во тоа време денешниот начин...

Amazon ќе испраќа пратки пред истите да бидат нарачани

Amazon е најголемиот онлајн продавач во светот, кој што се прочу продавајќи книги, по што ја прошири работата на скоро секаков вид на производи,...

VMware ќе ја купи AirWatch за 1,54 милијарди долари

VMware е компанија специјализирана за изработка на софтверски решенија за виртуелизација и e меѓу најпознатите компании во таа област. За домашните корисници најпознато решение...