КОМПАНИИ

Со новата опција Video на Македонски Телеком гледајте неограничено: YouTube, Netflix, HBO GO и...

Македонски Телеком на своите Smart и Magenta 1 корисници  им нуди нова опција VIDEO со која неограничено ќе можaт да гледаат видео содржини од...

PayPal е можно да претстави сопствена дебитна картичка

Според информациите кои доаѓаат од The Wall Street Journal, PayPal изгледа дека сака својот веќе финансиски бизнис, да го прошири во повеќе традиционалниот бизнис...

Wizz Air направи порачка од „GEVEN“ за опремување на 110 Airbus A321NEO

СКОПЈЕ, 10 април 2018 година: Wizz Air Holdings Plc ("Wizz Air"), една од најбрзо растечките авиопревозници во Европа и најголемиот нискобуџетен авиопревозник во Централна...

VIVAX со чекор напред за подобра животна средина

Скопје, (05.04.2018) VIVAX клима уредите се препознатливи по своите врвни карактеристики и се одликуваат со квалитетно работење и технолошки компоненти кои овозможуваат напредни функционалности...

Поттикнување претприемништво, иновации и вреднсоно лидерство остануваат во центарот на програмите и активностите на...

Изминатата година ја одбележавме десетгодишнината од основањето на Македонија2025 и навистина сме задоволни со постигнатиот напредок. Напорите за подигање на свеста за зголемено инвестирање...

Македонски Телеком отвори инкубатор за дигитални таленти

Македонски Телеком отвори инкубатор за дигитални таленти, составен од тим од студенти кои ќе работат на развивање на апликации за дигитална трансформација. Освен за...

ИАБ Македонија усвои саморегулаторен етички кодекс на онлајн издавачите во Македонија

Собранието на здружението за интерактивно огласување, ИАБ Македонија, едногласно го усвои предлогот за усвојување на “Саморегулаторен етички кодекс на добри професионални практики во дигиталното...

“Embrace the Speed of change” – Претставени новите портфолија на Lenovo и Lexmark во...

Светот на технологијата се менува со неверојатна брзина, а како резултат на тоа бизнисите не смеат да си дозволат да ја чекаат иднината, тие...

18 години МАСИТ – ИКТ индустријата е носечка за економски и општествен развој

Денес 29.03.2018 (четврток) во хотел Stone Bridge се одржа годишното Собрание на Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии – МАСИТ и официјално се одбележа 18 годишнината од...

Playboy ги избриша своите страни од Facebook

После бришењето на страните од своите компании од страна на Елон Маск, сега уште едно големо и познато име реши да го направи истиот...

Facebook има чувано листа на повици и SMS пораки од корисниците на Android

Изгледа е дојдено време да се што се имаме сомневано за Facebook, излезе на површина, а тоа активно се случува изминатите недела дена. Како...

Европската недела на дигитализацијата се одбележува и кај нас

Европската недела на дигитализацијата – European All Digital Week 2018, оваа година се одбележува во 25 европски земји во чии рамки повеќе од 1.245...