fbpx

КОЛУМНИ

Одмаздници: Завршница (кратка рецензија)

Прво нешто што морам да го спомнам е дека овој филм заслужува да се гледа во кино. Визуелните ефекти се неверојатна глетка...

Пет политички опсервации за Чернобил (HBO)

Многу веројатно веќе сте ја гледале или сте слушнале за новата мини-серија на HBO, Чернобил. Во пет епизоди авторот Крег Мацин и...

Линкови од разни ќошиња на интернетот (#8)

Со оглед на тоа што полека ме напушта опсесијата со гледање видеа и читање написи за се што е поврзано со Гејм,...

Неколку работи што ги научивме од The Last Watch

The Last Watch е љубовно писмо до сите оние што беа вклучени во креирањето на Game of Thrones. Документарецот ни покажува страна...

Петте најдобри сцени од Game of Thrones

Серијата можеби заврши како што заврши (многу луѓе сметаат дека финалето на Декстер е подобро во споредба), но вреди да се зборува...

Game of Thrones, сезона 8, епизода 6: The Iron Throne

Дојде и тој ден. Ја гледавме последната епизода на Game of Thrones. Надреално е да се помисли дека завршува серијата што ја...

Како да бидете „минималист“?

Во ред, поточен наслов е како да се биде „есенцијалист“ но суштината е иста. Пред извесен период, имавме...

Game of Thrones, сезона 8, епизода 5: The Bells

Спојлери за сезона 8 Пред неколку години Џорџ РР Мартин, автор на серијалот книги на кој е заснована серијата,...

Game of Thrones: Сезона 8, епизода 4, Последниот Старк

ТЕШКИ СПОЈЛЕРИ ЗА ОНИЕ ШТО НЕ ГЛЕДАЛЕ По интензивната и тензична трета епизода во која живите ги победија мртвите,...

Ефектите на 5G интернет врз здравјето: Колку е сериозна работата? (дел 3)

Откако во претходните два дела објаснивме што е 5G и зошто голем број граѓани се загрижени од ефектите врз човековото здравје, во...

Ефектите на 5G интернет врз здравјето: Колку е сериозна работата? (дел 2)

Првиот дел можете да го прочитате на овој линк. Секако, како за се, постои мала група која може...

Game of Thrones, С08, Е03: Долгата ноќ

Во универзумот кој го создаде Џорџ РР Мартин (Песна за Лед и Оган), Долгата ноќ (The Long Night) бил период кој траел...