fbpx

КОЛУМНИ

Линкови од разни ќошиња на интернетот (#9)

Последниве недела/две беа одлични за оние што сакаат да гледаат добри серии и филмови. Излезе втората сезона на Dark (имаме одличен осврт...
video

Dark: Серија на Netflix која не се пропушта

За фанови на научна фантастика, драма (добар саундтрак) и генерално квалитетно филмско дело, Dark не се пропушта.

Дали Инстаграм те слуша?

Ако сте редовен корисник на Инстаграм, големи се шансите дека ви се случило следново: зборувате со некој пријател за некоја тема што...

Што се случува во ЕУ во 2019: tech осврт

Центарот за демократија и технологија (CDT) редовно објавува извештаи за најактуелните случувања во светот на технологијата во Европската унија. Ова се 3-те...

Навики на познати личности: Робин Шарма

Ако некогаш сте влегле во книжарниците Три или Матица, сигурно ви е познато името Робин Шарма. Неговите книги се неизбежни. Едни од...

Најдобрите апликации за читање и слушање аудио книги

Можеби сакаш да прочиташ некоја книга на мобилниот, но се прашуваш која е најдобрата апликација за тоа. Или пак, не си по...

Good Omens (првични впечатоци)

Good Omens е серија напишана од едниот од авторите на истоимената книга (легендарниот Нил Гаиман). Гаиман е автор чии дела ми се...

Животниот стандард во независна Македонија – до каде стигнавме?

Прогресот во Македонија скоро да стагнира. Подобрувањата се минимални што за земја во развој е недоволно за да ги задржи своите граѓани.

Што читам во моментов

Во одредени периоди од годината интересот за читање книги ми е доста зголемен. Таков ми е месецов, при што читам неколку книги,...

Биткоин & социјалната нееднаквост

Доколку Биткоин стане општо-прифатена валута ќе го неутрализира инфлаторниот ефект на парите како една од причините за зголемување на нееднаквоста.

Ефектите на 5G врз здравјето: Колку е сериозна работата? (дел 4)

Очигледно 5Г интернетот е новата трка за кој прв ќе стигне до Месечината.

Навики на познати личности: Тим Ферис

Тим Ферис веројатно го знаете по неговиот бестселер 4 Hour Work-Week (и самиот вели дека насловот е misleading, тој всушност работи многу...