fbpx

ИНСТИТУЦИИ

Нова кампања на РСБСП – „Разбуди ги позитивните навики во сообраќајот“

Пролетта е годишно време на будење, позитивно расположение и промени, а Разбуди ги позитивните навики во сообраќајот е слоган под кој Републичкиот совет за...

Фејсбук, Гугл, внимавајте: Доаѓа новиот закон за приватност

Можеби сте забележале промена во пристапот на некои од веб страниците кои ги посетувате во последниот период. Промени кои се однесуваат на заштитата на...

РСБСП: Европски извештај – кога, како, зошто?

„Европскиот извештај - Извештај за сообраќајна незгода“ е образец изготвен од Националното биро за осигурување на Република Македонија. Истиот се добива бесплатно од друштвото...

NASA предизвик за испраќање слики од облаците за нивно подобро проучување

NASA како дел од GLOBE програмата претстави предизвик со кој од луѓето, се разбира тие што се заинтересирани, бара да го сликаат небото и...

Полицијата ја објави снимката од сообраќајката во која Uber возилото прегази пешак

Uber е во активен развој на систем за автономно управување на возилата, нешто што сигурно ќе биде иднината на јавниот превоз, исто како што...

Во САД се заговара закон кој ќе обврзува заменливи батерии и лесно поправливи уреди

Последните години низа различни здруженија на потрошувачи ширум САД лобираат за донесување закон за „правото на поправка“. Ваквиот закон се однесува на електрониката од...