fbpx

ИНСТИТУЦИИ

Алкохол и волан – лоша комбинација која најчесто завршува фатално!

129 загинати лица во сообраќајни незгоди во 2018 година. 155 загинати лица во сообраќајни незгоди во 2017 година. 165 во 2016 година. Околу 6000...

Русија ќе се исклучи од светскиот интернет како дел од тест за нов закон

Од крајот на минатата година во рускиот парламент се разгледува предлог закон наречен Digital Economy National Program кој треба да биде донесен...

Kој е твојот изговор да се фатиш за мобилниот додека возиш?

Нема возач кој не знае дека зборувањето на мобилен телефон го одвлекува вниманието од случувањата во сообраќајот. Нема возач кој не знае дека пишувањето...

РСБСП со апел до младите возачи: Почитувањето на сообраќајните правила не е право на...

Според податоците на СЗО, секоја година, во светот, околу 400.000 млади лица го губат животот во сообраќајни незгоди. Тоа значи дека, 1100 млади...

Без изговори! Да ги заштитиме децата од повреди или загуби во сообраќајот!

Современиот начин на живот, бројните обврски и динамиката со која ги извршуваме секојдневните активности, влијаат на сите сфери на општественото живеење, вклучително и на сообраќајот. Понекогаш...

САД ги поднесоа најавените обвиненија против Huawei за прекршување на санкции и кражба на...

Трговската војна која се води помеѓу двете најголеми економии во светот од оваа недела добива нов правец. Како што се очекуваше и најавуваше по...

Кампањата „БЕЗ ИЗГОВОРИ“ на РСБСП успешно спроведена во осум градови ширум земјата

Со цел подигнување на свесноста во сообраќајот, РСБСП ја реализира кампања „БЕЗ ИЗГОВОРИ“, преку која се разоткриваат најчестите изговори што учесниците ги...

Зошто е важна зимската опрема во возилото?

Едно од најчесто поставуваните прашања кога станува збор за зимската опрема и за придобивките од користењето на зимската опрема во возилата е - зошто...

Без изговори! Подгответе го возилото за безбедно возење во зима

Изминативе неколку дена, особено во текот на вечерта и во раните утрински часови, ниските зимски температури го земаат својот „данок“ на возилата и ѝм...

РСБСП: Како безбедно да возите во зимски услови?

За возење во зимски услови, секогаш е потребно многу поголемо внимание и поголема концентрација. Притоа, покрај поседување задолжителна зимска опрема, сите возачи кои ќе...

РСБСП со препораки за возачите и за пешаците: Како да останат безбедни во сообраќајот...

Додека пешаците се најранлива категорија учесници во сообраќајот, возачите, пак, се оние кои најчесто предизвикуваат или учествуваат во сообраќајна незгода. Зимата и зимските услови...

Пијан зад волан, апсолутно никогаш! Без изговори, без оправдувања!

Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, вели дека возачот не смее да управува со возило во сообраќај на пат, ниту да започне да управува...