fbpx

ДРУШТВЕНИ МРЕЖИ

Lightbeam за Firefox покажува кои компании ја следат вашата интернет активност

Lightbeam е Add-on за Firefox кој ви овозможува преку графички приказ да видите кои трети страни имаат интеракција со вас при посетата на одредена...

SQRL – Secure QR Login како можна земена за корисничко име и лозинка

До сега сите имате видено QR код барем на едно место, а истите ги има на веб страни, визит карти, флаери и слично. Тие...

CryptoLocker – вирус кој бара откуп за вашите податоци

Неодамна во јавноста се појави CryptoLocker, нов компјутерски вирус од фамилијата “Ransomware”. Вирусот се инфилтрира на вашиот компјутер и кодира дел од вашите податоци...

Facebook им дозволи на тинејџерите да постираат јавно

Поради заштита на приватноста на тинејџерите, односно луѓето на возраст од 13-17 години, Facebook не дозволуваше тоа што го постираат да може да биде...

Twitter дозволи пораки од корисници што не се следат

Можноста за испраќање на приватни пораки постои веќе одамна, но за да можете да испратите и да примите порака од некого, морате взаемно да...

Foursquare воведе платформа за рекламирање

http://www.youtube.com/watch?v=J8JqUlQj43M Веќе одреден период во развој и тестирање, денес Foursquare ја претстави својата платформа за рекламирање. Оваа платформа е наменета за малите бизниси низ целиот...

Сега сите може да ве пронајдат на Facebook

Минатата недела Facebook најави дека ќе ја исклучи опцијата со која што одредени луѓе имаа избрано да не можат да бидат пронајдени преку внесување...

Microsoft ќе ги “рециклира” неактивните email адреси

Кога ќе се претплатите да користите email услуга од Outlook.com или до пред некое време Hotmail.com и Live.com, мора од време на време да...

Нов Yahoo Mail на 16 годишнината од постоењето

За својот 16-ти роденден Yahoo претстави нова редизајнирана верзија на својот познат сервис Yahoo Mail.  Покрај новиот и почист дизајн, Yahoo Mail воведува и...

Skype ќе воведе синхронизирање на статусот на пораките

Skype е еден од најпознатите и најкористените клиенти за комуницирање на повеќето платформи. Меѓутоа во одредена област веќе подолг период заостанува позади поновите слични...

Facebook дозволи менување на веќе објавените статусни пораки

Веќе неколку месеци постои можноста да направите измена на вашите коментари на Facebook, но таква можност не постоеше за објавените статусни пораки (Status updates-Posts)....

Facebook ќе прикажува помалку од рекламите кои не ви се допаѓаат

Сите редовни корисници на Facebook имате забележано дека покрај стандардната позиција на прикажување реклами, на десната страна од news feed-от, реклами во форма на...