АПЛИКАЦИИ

Промени од Google – сите HTTP сајтови ќе бидат означени како несигурни

Google најавува нови промени во рангирањата. Она што досега функционираше како препорака, ќе стане правило - сите HTTP сајтови ќе бидат означени како несиурни. Ова...

Komunicira.me – нова бесплатна апликација за инклузија на лицата со оштетен слух

Komunicira.me е апликација која ќе ја сруши комуникациската бариера помеѓу лицата со оштетен слух и остатокот од светот. Оваа бесплатна апликација им овозможува на...
VLC

VideoLAN наскоро ќе го претстави новиот VLC 3.0

VideoLAN, компанијата креатор на апликацијата за репродукција на аудио и видео содржини, популарниот VLC Media Player, планира да се поднови со ново софтверско дополнување....

LibreOffice 6.0 го предизвикува Microsoft Office

Компанијата The Document Foundation го претстави последното големо софтверско надополнување на канцеларискиот пакет Libre Office. Новата 6.0 верзија е достапна за корисниците Windows, macOS...

Која е тајната на успехот на Pokemon Go?

Pokemon Go е типичен пример за успех во областа на проширената реалност. Ако на тоа ги додадеме бројките за број на спуштања на апликацијата,...

Windows Defender ќе ги брише апликациите кои ги принудуваат корисниците да ја купат платената...

Сигурно барем еднаш досега имате инсталирано некоја апликација која ветува дека ќе го провери вашиот компјутер за грешки во софтверот. Истата успешно ги наоѓа...

Сега е возможно – со Fake App можете да креирате лажни порно видеа

Лицата на политичари, јавни личности, поранешни партнери, деца, надредени и останати можете да ги искористите за да ги залепите на телата на порно ѕвезди....
Google

Google предвидува доцнење на летови со помош на AI

Компанијата Google се обидува да изнајде решение со кое на поедноставен и попрецизен начин ќе ги информира патниците за доцнењето на нивните летови. Преку...

Google Chrome 64 ја воведе можноста за целосно блокирање на страните кои автоматски пуштаат...

Најавена минатата година, можноста да се блокираат оние досадни страни кои имаат видеа што автоматски почнуваат да ја прикажуваат нивната содржина со вклучен звук,...
DieWithMe

DieWithMe е чет апликација за кога имате помалку од 5% батерија

DieWithMe е чет апликација со помалку невообичаена функција. Оваа апликација можете да ја користите само ако вашиот мобилен телефон има помалку од 5% батерија....
Google

Со Google Arts & Culture дознајте на кое уметничко дело личите

Google апликација ќе пребара низ илјадници уметнички дела за да го најде вашиот двојник од минатото. Апликацијата наречена Arts & Culture пребарува сличности на...
GeForce

GeForce Now, неверојатно gaming искуство на вашиот застарен Windows PC

GeForce Now е еден од најгенијалните изуми, ако ги прашате страсните gameri-и. По принципот на cloud, вашиот застарен компјутер ќе може да покрене и...