fbpx

Стефан Стојановски

Стефан Стојановски
9 СТАТИИ 0 КОМЕНТАРИ
Стефан е дел од IT светот и од таму произлегува неговиот интерес кон новите технологии. Секојдневно сака да учи и надградува своето знаење. Интереси: филмови, книги, фотографија, веб дизајн, сите алатки на Adobe…

Gmail воведе можност за прикачување на цели имејл пораки како датотеки и нивно испраќање

Секојдневно, сите ние користиме некој од сервисите за електронска пошта. Од почетокот на интернетот до денес се појавија многу компании со свои...

Plex го претстави својот бесплатен стриминг сервис

Plex ни е познат како софтвер со кој ни се олеснува организацијата на нашите мултимедијални податоци, а потоа преку него тие ни се достапни...

Скен на лице при влез и излез од САД?

Неодамна во САД беше донесен закон со кој патниците низ американските аеродроми мораат да направат скенирање на лицето. Притоа, задолжително е за...

Паметните телевизори – забава или потенцијална закана

Приватност? Што беше тоа? Можеби пред да започне револуцијата на електронските уреди, и сме знаеле како тоа изгледа. Денеска, не знаеме од која страна...

Русија со нови мерки на „заштита“ во дигиталната ера

Руските граѓани стравуваат дека со потпишувањето на новиот закон со кој ќе се забрани продажба на паметни гаџети, кои немаат однапред инсталирани апликации од...

Објавени најдобрите апликации во App Store за 2019, според Apple

Секојдневно девелоперите работат на создавање нови апликации кои ќе ги подобрат паметните уреди и ќе го олеснат нивното користење. Уште...

Escobar Fold 1 – Братот на Пабло Ескобар претстави телефон со екран кој се...

Дали некогаш би помислиле дека името Пабло Ескобар би го поврзале со нешто друго, освен со наркотици, убиства и криминал? Компанијата Ескобар Инк, основана...

Сајбер безбедноста – цел и предизвик на Huawei

Центарот за сајбер безбедност на Huawei во Брисел сака да докаже дека не постојат “скриени врати” за продуктите на компанијата.

Основачот на Twitter го избра DuckDuckGo пред Google

Дали се чувствувате сигурно на интернет? Според статистиките, годинава во светот 4.39 милијарди лица користат интернет, а на Google секоја секунда има...