fbpx

Едвард Кардељ Џр.

150 СТАТИИ 0 КОМЕНТАРИ
Крипто-ентузијаст и љубител на СФ и хорор стрипови.

Три одлични поенти од Мемото на Ендру Босворт од Фејсбук

Ендру Босворт, маркетинг директор на Фејсбук објави Мемо со негови размислувања за 2020 и предизвиците на Фејсбук.

Како да излеземе од „меурот“ на друштвените мрежи?

Прв чекор е да комуницираме отворено и искрено едни со други.

Топ 5 СФ серии за 2019

Топ листа на 5 СФ серии во 2019.

Кој го измисли Apple?

и тркалото (најверојатно) го измислиле во Месопотамија, па никој не се повикува на овој факт кога се вози во Ауди за да девалвира вредноста на германската компанија.

Политиката кон технологијата на САД – константа низ декади

Интернетот треба да се развива од страна на пазарот, а не како регулирана индустрија.

Како Биткоин ќе влијае врз монетарната политика?

Онака како што и беше планирано.

Кој води во „трката“ за вештачка интелегенција: САД, Кина или ЕУ?

На Македонија стратешки партнер и е пред се САД. Најголема ќар – безбедносна и сеопшта – би имале ако оваа трка ја добијат токму Америте.

Топ 10 содржини од 2019

Еве една листа на топ 10 содржини кои ги прочитав во 2019 од кои човек може нешто плус да научи или да се инспирира:

5 интересни содржини за читање за празниците

Освен серии на Нетфликс, еве неколку добри предлози на текстови како да го пополните времето интелектуално (од се по нешто):

Дали порнографија потпаѓа под слобода на изразување?

ДА, порнографијата е заштитен говор/изразување.

Мал историјат на стриминг сервисите

Ако имате 20 минути вишок – а имате – изгледајте го ова видео на Foundation for Economic Education за историјата и развојот на стриминг фирмите.

Како работи Фондот за иновации и технолошки развој?

Резултатите кои ги објави Фондот се охрабрувачки и во поддршка на идејата дека и државата, во одредена мера и контекст, може да има претприемачки карактер