fbpx

Едвард Кардељ Џр.

150 СТАТИИ 0 КОМЕНТАРИ
Крипто-ентузијаст и љубител на СФ и хорор стрипови.

Препорака на ТВ серија: Патриот

Вообичаено, сите препораки од луѓе – дали е книга, филм, музика – во најмала рака ги проверувам дали ми фаќаат око. Ако ми изгледа...

Нови политики на Гугл и Твитер за справување со „лажните вести“

Во декември 2019 пишував за борбата на тех-гигантите со „лажните вести“. Дечките се ставени на тешка задача да одговорат не само на барањата и очекувањата на корисниците, туку...

Комплицираниот однос на нуклеарните централи и климатските промени (2/2)

Во првиот дел од оваа колумна презентиравме сумирани податоци зошто обвновлите извори на енергија се далеку од решение за проблемот со климатските промени, без...

Комплицираниот однос на нуклеарните централи и климатските промени (1/2)

Прво, да расчистиме нешто од старт –колумнава се заснова на неколку извори, кои не се воопшто „теоретичари на заговор“ или анти-зелени. Станува збор за...

10 стрипови кои би биле одлични ТВ серии (дел 2)

Стриповите се одличен формат за раскажување приказна. Буквално имаш чувство како да следиш приказна со години, течението си е преку преубави цртежи и вообичаено...

10 стрипови кои би биле забавни ТВ серии (дел 1)

Веќе e неспорно - стриповите доживуваат ренесанса во последните 10тина години (глобално; во САД се секогаш во мода). Голем дел од веќе познати must-watch...

Ново истражување: Менталното здравје на младите во време на дигитализација (дел 2)

и тие студии кои се достапни засега покажуваат дека овие обвинувања на технологијата за психичките проблеми на младите не држат вода.

Ново истражување: Менталното здравје на младите во време на дигитализација (дел 1)

Студиите не покажуваат значителна врска помеѓу депресијата и користењето на мобилни телефони и интернет.

Интервјуто на Сундар Пичаи, Генералниот директор на Гугл

вакви празни интервјуа во кои директорите на ИТ гигантите „одат по јајца“ станаа стандард во САД.

5 корисни/интересни текстови за Коронавирусот

Не треба да се крева паника, но претпазливост на највисоко ниво во најрана фаза во вакви ситуации е неопходна.

Новата Стратегија на САД за развој на вештачка интелигенција

Од интернетот, па се до вештачката интелегенција денеска, САД го задржува истиот laissez-faire пристап.

Зошто конзервативците треба да го почитуваат „Медена земја“?

Документарниот филм покажува сосема нешто поинаку од она што сакаат да го види Левицата