fbpx

Едвард Кардељ Џр.

150 СТАТИИ 0 КОМЕНТАРИ
Крипто-ентузијаст и љубител на СФ и хорор стрипови.

Како да проверите дали ви е безбеден рутерот

Пред некој ден се соочив со потреба да инсталирам нов модем, а стариот да го рестартирам и одново да ги подесам основните параметри (settings)...

Што се случува во светот на крипто токените?

Изгледа, не баш она што очекуваа многумина (повеќе за токените како нов концепт видете во воведните три текстови, Токени 101). Или пак, во зависност...

Како влијаат даноците врз иновациите?

Доколку сте либерал (особено по економски прашања), постои веројатност дека висината/постоењето на даноците ви е пред се морално прашање, а дури одпосле економско. Дали...

СТАВ за анонимноста на Интернет

Очигледно, постојат голем број легитимни причини зошто некој би пишувал под псевдоним – од наједноставната (чисто од забава), до загриженост за безбедност, политички или...

„Идејните татковци“ на Bitcoin (дел 2/2)

Во првиот дел од овој текст накратко го објаснивме еден од теоретските столбови врз кои е создаден Bitcoin – монетарната теорија на Австриската економска...

„Идејните татковци“ на Bitcoin (дел 1/2)

Во текот на 2012 година, Европската централна банка објави Извештај во кој ги анализира и истражува и криптовалутите. На страна проблематичните делови во Извештајот...