Скопје, 06 јули 2017 – Wizz Air, најголемата нискобуџетна авиокомпанија во Централна и Источна Европа, денес го објави лансирањето на својата нова мобилна апликација која е достапна за сите корисници на Android и iOS од денес.

Глобалните трендови покажуваат дека улогата на мобилната комуникација е јасно зголемена. Во 2016 година околу 49% од трансакциите за е-трговија вклучуваат смартфон. Овoј тренд се очекува да се зголеми на повеќе од 80%, до 2020 година *. Оваа тенденција е целосна  во согласност со искуството на Wizz Air: Минатата година бројот на активни корисници на мобилни WIZZ апликации се зголеми од 2,6 милиони на 4,1 милиони.

Како авиокомпанија која се фокусира на обезбедување на најдобро можно искуство со клиентите Wizz Air одлучи да воведе сосема нова апликација која  обезбедува  лесна  употреба за решенија на потребите на патниците, кои се секогаш во движење и им е потребен најбрз пристап до деталите за резервација.

Новата WIZZ апликација има сосема нова временска линија се со цел за да биде уште полесно да ги следи сите важни настани од патувањето од моментот на резервацијата до доаѓањето на летот, како и поедноставен проток на резервации и апликациона картичка за патување, која останува достапна и во офлајн режим без интернет конекција.

Минатата година, Wizz Air исто така ја претстави целосно новата веб платформа. Оттогаш, забрзаниот раст на мобилниот сообраќај и вкупниот број посетители го направи Wizzair.com, шестата најпосетена веб-страница на авиокомпанија во светот. Исполнувањето на очекувањата на клиентите кои постојано се движат, WIZZ е горда што е првата мобилна авиокомпанија во првите десет.

Хари Дрок, шеф за е-трговија во Wizz Air изјави: “Видовме дека бројот на корисници на смартфони е значително пораснат неодамна, затоа сум среќен што започнавме нова мобилна апликација. Благодарение на новите функции кои се лесни за корисникот, вклучувајќи ја картичката за патување во апликацијата и временската линија – новата апликација ќе служи како придружник за патници и ќе ги води низ целото патување на патниците на WIZZ од моментот кога ќе го резервираат летот до стигнувањето дома.”

Оставете коментар