Од минатата недела Messenger ја доби најавуваната темна тема на апликацијата, за двете најпопуларни платформи, Android и iOS. Сепак, тоа се’ уште не може да се нарече дека можноста е официјално достапна поради тоа што истата не е достапна за сите во прилагодувањата од апликацијата, а и не сите можеа да ја вклучат.

За потсетување, вклучувањето на темната тема сега се прави со испраќање на икона од полумесечина во било кој разговор, по што можноста за истото се појавува во Settings од апликацијата.

Од Facebook го потврдија ова и во посебна објава истакнаа дека темната тема официјално ќе им стане достапна на сите корисници во неделите што следат.

Тоа значи дека опцијата која сега треба посебно да се вклучи, со полумесечината, ќе стане достапна стандардно без потреба од дополнителни чекори.

Дополнително, темата најверојатно ќе добие неколку минимални промени и средувања кои можеби не се довршени со сегашното неофицијално пуштање.

Од Facebook исто така истакнуваат дека корисниците можат да изберат од повеќе бои со што ќе ги направат своите разговори да излгедаат подобро, а посебно тоа доаѓа до израз со темната тема.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.