Instagram преку својот блог најави дека во наредните неколку недели ќе тестира нова поставеност на профилните страни на корисниците. Новата поставеност вклучува промена во иконите, копчињата, како и начинот на којшто се прави навигацијата на посебните делови од профилот.

Од компанијата истакнуваат дека нивната цел е да се добие повеќе чиста и лесна навигација низ профилите, а со тоа корисниците ќе добијат подобар начин да се изразат себеси и да се поврзат со другите корисници.

Како што може да се види на примерот од насловната слика, профилната слика е поместена на десната страна, додека повеќе информации за корисникот се поставени на левата. Копчињата за следење и пораки, а во случајот за бизнис профилите, копчињата за повик, имејл и насоки, се поставени под сликата и информациите и тие се подобро истакнати.

Промена има и во листата на пријатели, односно профили кои се следат и ги следи корисникот, а додаден е и дел за заедничките пријатели.

Промените како и секогаш, ќе бидат тестирани, по што ќе бидат воведени во некоја форма за сите корисници, доколку тестот не покаже повеќе негативни реакции.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.