На I/O конференцијата која завршува денес, Google традиционално ги претстави најдобрите апликации, според нив, достапни на нивниот Android оперативен систем.

Истите се поделени во категории, поточно во 12 категории во коишто е избрана по една апликација како победник од повеќе номинирани. Па така, најдобрите Android апликации за 2017 се следните:

Некои од овие апликации се веќе многу добро познати на корисниците, а некои може да претставуваат добра идеја за нова апликација.

Извор: ZDNet