Поради веќе познати причини, театарските претстави нема да може да се гледаат во периодот што следи, а оваа ситуација изгледа ќе потрае барем уште некој месец. Со цел редовните посетители на театрите, а секако и сите други, да можат да продолжат да гледаат претстави додека, се надеваме, седат дома, Македонскиот Народен Театар ќе почне со пуштање на претстави преку нивниот YouTube канал.

Адресата на каналот е следната, а програмата за претставите за овој месец е следната (линковите исто така ќе бидат пуштани на Facebook страната на МНТ):

  • 18.3 – Сомнително лице
  • 19.3 – Изгубени Германци
  • 20.3 – Парите се отепувачка
  • 23.3 – Да тргнеме Сењор
  • 24.3 – Мајсторот и Маргарита

Одлична идеја од МНТ, па од вечер во 20 часот можете да почнете со гледање.

Оставете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.