Скопје, 29 мај 2024 г. – Samsung ја започна ерата на мобилна вештачка интелигенција на почетокот на оваа година со воведувањето на серијата Galaxy S24 и е посветен на воведување на Galaxy AI на поширок опсег на уреди. Сега го исполнува тоа ветување и ја носи Galaxy AI на Galaxy Watch, засилувајќи ги неговите популарни здравствени функции. Со комбинирање на моќната AI на уредот со сеопфатната апликација Samsung Health, Samsung е на пат да изгради некои од најперсонализираните и најбезбедните здравствени искуства досега.

Напредна интелигенција за посеопфатни увиди и мотивација

Мисијата на Samsung е да понуди напредно искуство за следење на здравјето и благосостојбата, почнувајќи со примена на корисни и практични увиди кои ќе ви помогнат подобро да го разберете вашето здравје.

Сега, со комбинирање на Galaxy AI со апликацијата Samsung Health, новите функции за следење на здравјето ќе ви дадат посеопфатен увид во сопственото здравје и дополнителна мотивација за подобрување на вашата благосостојба на дневна основа.

Со функцијата Енергетски резултат (Energy Score), ќе можете подобро да ја разберете вашата состојба на дневна основа преку комбинираната анализа на вашите здравствени параметри, вклучувајќи просечно време на спиење, конзистентност на времето на спиење, конзистентност на времето на спиење/будење, време на спиење, активност од претходниот ден, срцеви отчукувања при спиење и варијабилност на срцевите отчукувања.

Покрај тоа, Совети за велнес (Wellness tips) (TBD) ви помага да ги постигнете вашите лични здравствени цели нудејќи увиди, мотивациски совети и инструкции засновани на конкретната цел што сакате да ја постигнете.

Поголема прецизност и точност

Точните и сеопфатни здравствени параметри се основа за најдобрите интелигентни здравствени искуства. Подобрените здравствени алгоритми и напредните алатки за следење ќе ви овозможат похолистички, поперсонализирани и пофункционални увиди кога се комбинираат со вештачка интелигенција. Бидејќи доброто здравје започнува со добар ноќен одмор, Samsung го подобрува AI алгоритамот на спиење (sleep AI algorithm) за да обезбеди дополнителни длабински увиди во спиењето. Новододадените индикатори за сонот за Увидите во спиењето (Sleep Insights) ви нудат подетална и точна анализа на квалитетот на вашиот сон за да можете подобро да ги разберете вашите обрасци на спиење и да изградите подобри навики. Овие додадени метрики вклучуваат движења во текот на спиењето, латентност на спиењето, срцевите отчукувања и респираторната стапка за време на спиењето, како дополнение на претходно поддржаните метрики како часови на ‘рчење, ниво на кислород во крвта и циклус на спиење.

Сосема новите функции за физичка кондиција нудат интелигентни и едноставни мерења на физичкиот капацитет за поприлагоден тренинг, кои обично се обезбедуваат со високо напредна опрема. Покрај петте нивоа на интензитет на трчање во рамките на функцијата Personalized Health Rate Zone, новиот детален параметар Аеробен праг (AT) / Анаеробен праг (AnT) Зона на пулс (Aerobic Threshold (AT) / Anaerobic Threshold (AnT) Heart Rate Zone) поддржува ефикасно трчање и брзо ги анализира перформансите. Покрај тоа, велосипедистите можат лесно да го пресметаат параметарот > Функционален праг на моќност (Functional Threshold Power) (FTP)  за само 10 минути и да тренираат како професионалци користејќи персонализиран индекс на сила базиран на анализа на податоци со вештачка интелигенција за максимални перформанси. Исто така, алатките за следење на физичката кондиција ви помагаат да ги следите вашите тренинзи и полесно да напредувате. Со новата функција на Workout Routine, можете да комбинирате различни вежби за персонализиран тренинг и непречено да преминете на следната вежба без пауза. Останете мотивирани и следете го вашиот напредок кога трчате или возите велосипед со функцијата Трка (Race), која ги споредува тековните и минатите перформанси на истите рути.

„Со проширување на моќта на Galaxy AI низ нашиот екосистем, ние сакаме да создадеме сосема нови можности со подобрено и поврзано искуство, кое им нуди на корисниците поголема персонализација и интелигенција“, рече Џуно Парк (Junho Park), потпретседател и раководител на тимот за планирање производи на Galaxy Ecosystem, МХ производи во Samsung Electronics. „Донесувањето на Galaxy AI на Galaxy Watch е само почеток на овој процес и ние сме возбудени што наскоро ќе прикажеме уште повеќе интеграции низ нашето портфолио на Galaxy.

Овие нови функции ќе бидат достапни подоцна оваа година на новиот One UI 6 во рамки на линијата Galaxy Watch. Ограничен број корисници на Galaxy Watch ќе имаат ран пристап до бета програмата од јуни. Ова е само дел од она што го имаме за корисниците и едвај чекаме да ја покажеме целосната моќ на Galaxy AI кога се интегрира со напредните хардверски ажурирања на новата серија Galaxy Watch. Следете нè за да бидете во тек со сите новости.

Претходна статијаВработување и пракса за над 500 студенти
Следна статијаApple се подготвува да го претстави својот прв уред на преклоп идната година