fbpx

space x - Резултати од пребарувањето

Ако не сте задоволни со резултатите, ве молиме пребарајте повторно

Space X не успеа да ја продолжи серијата на успешни вертикални слетувања на брод

Оваа недела Space X имаше уште една успешна мисија за носење на товар во орбитата на Земјата, меѓутоа за жал истата не заврши и...

Space X ќе се обиде повторно да искористи една од ракетите кои успешно направија...

Главната цел во сите тие обиди да се направи вертикално слетување на ракета е истата да може повторно да се искористи за друга мисија....

SpaceX го однесе првиот целосно приватен екипаж на Меѓународната Вселенска Станица

Во петокот SpaceX направи уште една од веќе своите стандардни успешни мисии на испраќање на луѓе во орбитата на Земјата. Овој пат од компанијата...

Дел од Falcon 9 ракета на SpaceX лансирана пред седум години е на пат...

Пред седум години, при лансирање на климатска опсерваторија, вториот дел од Falcon 9 ракетата од SpaceX продолжува да кружи во нестандардна орбита околу Земјата...

Boeing ќе се приклучува на SpaceX и другите со свои сателити за интернет пристап

Американската FCC оваа недела официјално му одобри на Boeing да започне со нивниот проект за поставување на таканаречено соѕвездие од сателити во орбитата на...

Елон Маск најави дека Волтер Ајзаксон ќе напише биографија за него, Tesla и SpaceX

Преку својот Twitter профил, Елон Маск најави дека познатиот биограф на Стив Џобс ќе напише биографија и за него. Во најавата Маск истакнува дека...

Интернет пристапот преку Starlink од SpaceX ќе биде достапен во целиот свет од август

Starlink проектот од SpaceX на Елон Маск полека доаѓа до својата цел, нудење на интернет пристап во целиот свет. Оваа цел ја постигнуваат преку...

SpaceX досега има добиено 500.000 нарачки за интернет преку Starlink

Starlink проектот од SpaceX е познат по тоа што во орбитата на Земјата има поставено рекорден број на сателити преку кои се планира овозможување...

Starship на SpaceX го направи првото целосно успешно слетување

После неколку неуспешни и делумно успешни тест летови, Starship од SpaceX успеа да направи целосно успешен тест лет. SN15 е леталото кое ќе биде...

NASA ги избра SpaceX за Artemis мисијата која ќе ги врати луѓето на Месечината...

На 16-ти април NASA донесе одлука дека SpaceX ќе биде компанијата која ќе го развие леталото кое ќе се користи за повторното слетување на...

Starlink од SpaceX ќе може да нуди целосно мобилен интернет до крајот на годината

Starlink проектот од SpaceX има за цел да ја покрие целата планета со интернет пристап. За истото се планирани повеќе илјади сателити во орбитата...

Официјално претставен првиот целосно цивилен екипаж кој ќе лета во вселената преку SpaceX

Оваа година за првпат во вселената, поточно во орбитата на Земјата, ќе бидат лансирани луѓе кои не се астронаути, односно се цивили. Лансирањето ќе...