October 2016 | Smartportal.mk

Компанијата Strategy Analytics излезе со извештај за бројот на продадени паметни телефони...

Уште со претставувањето на HoloLens, Microsoft ни покажа иднина на холограми и виртуелни 3D...

Нови теми и проширен профил на публика се најавени за годинешната конференција за...

Која е целта на Brainster? Главната цел на Brainster е да им овозможи на луѓето да ja најдат и...

Досега, скоро сите кои сакаа нивните Mac Pro десктоп или лаптоп компјутери да изгледаат...

Веќе и не сме многу далеку од претставувањето на новиот Galaxy S8 – телефонот (сигурно...

Во Скопје Хаб денеска започна шестото издание на Стартап Викенд Скопје. По краткото...

На посебниот Windows 10 настан кој Microsoft го одржа пред два дена во Њујорк, покрај најавените...

Twitter ја купи компанијата која стоеше зад развојот на Vine во 2012, уште пред истата да биде...

Apple го претстави новиот MacBook Pro лаптоп компјутер, кој сега ќе доаѓа во две верзии со...

Ова е веројатно една од најголемите аквизиции во светот на технологијата воопшто...

Најголемиот производител на паметни телефони во светот доживеа огромно фијаско со...