January 2016 | Smartportal.mk

Huawei е втората кинеска компанија којашто во изминатиот период успеа да им се доближи...

Човечкиот мозок има 10 пати поголем мемориски капацитет отколку претходно што се веруваше....

Microsoft оваа недела ги објави своите финансиски извештаи за последното тромесечје од минатата година. За разлика од Apple коишто повторно имаа рекордни приходи и профит, Microsoft сепак бележи пад на овие ставки. Кога...

Научните паркови и областите за иновации играат важна улога во предводењето и спроведувањето...

Со влезот на германскиот и швајцарскиот пазар, кинескиот производител, Coolpad, го најавува...

Во светот на смартфоните, веќе неколку години по ред се немаат сменето работите на...

Новиот продолжеток на X-Files е тука! Ако судиме според најавните шпици (трејлерите), новите...

По одделувањето од Sony, Vaio дивизијата најави дека ќе работи само на лаптопи и таблет/лаптопи...

Доколку имате производ на Apple произведен од 2003 до 2015 година, Вашиот полнач можно е да...

Верните фанови на Windows Phone најмногу се надеваат дека оваа година Microsoft ќе претстави...

Apple продолжува да покажува одлични финансиски резултати, меѓутоа тоа не значи дека сите производи од компанијата имаат раст на продажбата. Веќе одреден период може да се забележи пад на продажбата на еднаш...

Меѓу двата Корејски електронски гиганти, во светот на смартфоните Samsung има апсолутна...