April 2015 | Smartportal.mk

Nexpaq е футрола за мобилните телефони која што овозможува нивна надградба преку додавање...

Марк Цукерберг е основачот и главниот директор на денеска најпознатата социјална...

Пред Build конференцијата имаше некои најави дека Windows 10 ќе може да користи Android апликации....

На Microsoft Build 2015 конференцијата која што се одржува оваа недела, Microsoft го претстави официјалното...

Еден од најважните новитети на Build конференцијата на Microsoft, веројатно е проширувањето...

После мноштвото протечени информации и слики, конечно го имаме и официјално новиот...

Кинеските производители имаат се подобри и подобри понуди, особено за пазарите во...

Facebook веќе одреден период е под истрага од неколку европски земји меѓу кои Германија, Франција, Холандија и други поради нарушување на приватноста на корисниците. Проблемите на американските компании со...

Уште од најавата дека OnePlus работи на сопствена верзија од Android оперативниот систем...

Веста која што можеби и беше очекувана за одредени луѓе, доаѓа од истражувањето на пазарот направено од страна на Strategy Analytics. Периодот на истражување е првата четвртина од оваа година, односно продажбите...

На Microsoft оваа недела му беше одобрен патент за технологија која што го забележува расположението...

Последните извештаи покажуваат дека iPad не се продава толку добро колку што се очекуваше,...