November 2014 | Smartportal.mk

Повеќето заинтересирани за вести од светот на технологијата веќе знаат како функционира...

Најчесто кога ќе се спомне еколошко возило се мисли на автомобил или евентуално некој...

Како корисник на Windows Phone платформата веќе 2 години со истиот телефон, дојде времето кога почнав да размислувам за замена на веќе стариот HTC 8X. Ова сепак не беше лесно како што би можело да биде, најмногу поради...

Можеби не толку карактеристично за нашите простори, меѓутоа отворањето на шише вино, не секогаш мора да значи дека истото ќе биде испиено веднаш или истиот ден. Има одредени ситуации кога се сипува една...

Осакатувањето на Гугл се чини е на врвот на агендата на ЕУ во последно време, која сака да ја заузда доминантноста на ИТ гигантот, со цел да „поттикне поголема конкурентност“ на пазарот на интернет пребарувачи....

Веќе слободно може да се каже трендот на ваков вид на уреди беше започнат од страна на Project Ara, проект на Motorola кој што остана во сопственост на Google по продажбата на оваа компанија на Lenovo. Се работи за уреди...

На почетокот од овој месец Microsoft и Dropbox го најавија склучувањето на договор за соработка помеѓу овие две компании. Соработката вклучува интеграција на сервисите од компаниите, односно можност за работа...

За компанијата Bitdefender која продава свој антивирус претпоставувам дека веќе сите знаеме....

За сите оние кои имаат проблеми при заспивање, би било одлично да постои некое решение...

Acompli е email апликација достапна за iOS и Android која што до сега има добиено доста добри оценки од корисниците, но и луѓето чие што мислење нешто значи. За првпат беше претставена на iOS во Април оваа година, по што...

Минатата недела можевме да прочитаме дека Windows 10 Consumer Preview, тест верзија наменета за обичните корисници, може да се очекува на почетокот од идната година. Microsoft го најави ова на претставувањето на Windows 10, меѓутоа...

Без разлика за што е наменета одредена социјална мрежа, на крајот целиот труд кој што е вложен и се вложува во нејзиното креирање и одржување мора да биде наплатен на некаков начин. Се разбира за еден интернет...