September 2014 | Smartportal.mk

На настан кој што се одржа денес, Microsoft, како што беше најавено, ја претстави наредната верзија од својот Windows оперативен систем. Можеби едно од најголемите изненадувања, иако беше најавено ново име, беше...

Пазарот е преплавен од слушалки кои нудат висококвалитетен звук, но ништо не звучи подобро од француска компанија која продава бежични слушалки со дизајнерски шмек. Создадени од францускиот дизајнер Philippe...

Microsoft и HP повторно здружуваат сили против гигантот Google, но битката нема да ја бијат...

NASA/Dana Berry/SkyWorks Digital Сите кои имале барем краток допир со физика и космологија или изгледале барем неколку научно-фантастични филмови слушнале за црни дупки. Тие се супермасивни вселенски објекти кои имаат...

Можеби малку чудно име за производ, посебно од ваков вид, меѓутоа мора да се признае дека неговите развивачи се имаат потрудено и дека предизвикува внимание. Компанијата е наречена Sense, а производот Mother,...

Модуларниот телефон Ara на Motorola, односно сега Google, повторно ја изненадува јавноста со...

Како што повеќето од вас кои што ги следат случувањата од Microsoft знаат, компанијата закажа настан за денес на кој што треба да ја претстави наредната верзија од Windows оперативниот систем, како и правецот во...

Сведоци сме на интензивно зголемување на моќта на компјутерските машини кои ги употребуваме денес и кои се наоѓаат насекаде околу нас. Мобилните телефони пред само една деценија имаа значајни проблеми...

Сите сме сведоци понекогаш на оној момент кога од некоја тивка филмска сцена сме биле извадени од памет со некоја реклама чиј тон-мајстор мислел дека е одлична идеја да ја направи максимално можно гласна...

Навикнати сме да гледаме многу нови напредни уреди, но дрон што полетува од рака и...

GoPro е компанија која што ги произведува можеби најпознатите камери од овој тип. Се работи за камери кои што се лесни, преносни, цврсти, односно наменети за поставување на одредени објекти и носење при правење...

Велосипедистите секогаш имаат две грижи, дали некој ќе им го украде велосипедот или...