June 2014 | Smartportal.mk

Наредната поголема верзија од Windows оперативниот систем треба да биде достапна за корисниците идната пролет. Истата во оваа фаза е нарекувана со кодното име Threshold, како и Windows 9, меѓутоа до официјалното претставување...

QuickOffice е една од најпознатите апликации за работа со документи, табели, презентации и слично, достапна на Android и iOS уредите. Постои повеќе години и во недостаток на официјална апликација од Microsoft, порано беше...

Се работи за социолошки експеримент направен пред нешто повеќе од две години на повеќе од 600.000 корисници на социјалната мрежа. Целта на експериментот била да се докаже постоењето на масовно ниво на емоционална...

Главниот екран на Windows Phone значително се разликува од истите на другите платформи кои што се базираат на иконите од апликациите. Тој е составен од веќе познатите плочки кои што прикажуваат информации во...

Adobe Photoshop Express доколку не сте запознаени е апликација наменета за работа со слики на вашиот мобилен телефон, која што овозможува одредени основни филтри и функции. Иако го носи името Photoshop, не треба да биде...

Иако паметните очила уште не се дел од стандардните производи достапни за обичниот корисник, тие сепак имаат голем потенцијал и се очекува дека во иднина ќе бидат доста користени. Не сакаме да кажеме дека...

Иако Skype веќе одамна е во сопственост на Microsoft, корисниците на нивниот мобилен оперативен систем Windows Phone може да се каже дека ја имаат најлошата апликација во споредба со Android и iOS верзиите. Доста функции,...

Сигурно некогаш ви здосадува изгледот на оперативниот систем на вашиот паметен телефон, па често барате разни апликации кои нудат разни позадини и виџети со цел да му дадат нов и поразличен изглед. Овој...

Иако се’ уште не е достапен во Македонија, сигурно на повеќето од вас ви е познат овој мал, но корисен уред од Google. Исто така можете да го нарачате преку eBay или некоја од другите онлајн продавници. Она што...

Google го претстави Android Wear, изменета верзија од Android оперативниот систем направена за паметните часовници и слични уреди наменети за носење во Март оваа година. Веднаш по неговото претставување најавени беа...

Со оглед на фактот што конкурентите на Google веќе претставија решенија за автомобилите, очекувано беше дека тоа ќе го направат и од оваа компанија. Тоа беше и најавено со формирањето на Open Automotive Alliance, која...

Google не успеа да направи некој посебен успех до сега со своите производи за забава, како што ги нарекуваат, но тоа не значи дека ќе престане да развива нови решенија. На вчерашниот ден од нивната I/O конференција...