May 2014 | Smartportal.mk

На почетокот од овој месец Joe Belfiore најави дека File Manager за најновата верзија од нивниот оперативен систем која што се’ уште не е официјално достапна, Windows Phone 8.1, е во изработка и ќе биде достапен за корисниците...

TrueCrypt е една од најпознатите open source програми, достапна за повеќето платформи, која што прави енкрипција на целиот хард диск и со тоа оневозможува пристап до податоците на него. Оваа програма можеби не е толку...

Овој концепт за како би можел да изгледа iOS оперативниот систем според нас е можеби еден од најдобрите кои што се претставени од разни дизајнери. Концептот наречен iOS Block е направен од страна на дизајнерот...

Кога Samsung го претстави својот прв паметен часовник, Galaxy Gear, тој дојде со прилагодена верзија од Android оперативниот систем. Тогаш Google се’ уште ја немаше претставено прилагодената верзија од овој оперативен...

Постојат безброј причини зошто би ви користел Android емулатор. Можеби сакате да го тестирате овој оперативен систем ако сте корисник на iOS или Windows Phone или пак не сте сигурни дали да ја инсталирате новата верзија...

Homey е уште еден од се поголемиот број на интересни уреди кои се претставуваат и собираат средства преку Kickstarter. Направен во интересна тркалезна форма, Homey се поврзува со вашите домашни уреди, како телевизор,...

Популарно наречените Maglev возовите претставуваат посебен вид на брзи возови чиј принцип...

FUJIFILM објавија дека во соработка со IBM достигнале нов рекорд во површинска густина на податоци од 85.9 билиони битови на квадратен инч на нов тип на лента од линеарно магнетни честички. Овој значаен чекор во...

Информации дека Apple се во фаза на договарање за купување на Beats почнаа да излегуваат изминатите недели, за вчера тие и официјално да бидат потврдени. Apple ги купува двете компании дел од Beats брендот, односно...

Желбата за здрав живот и пасијата кон спортот се едни од главните мотивaтори за создавање...

Кога G2 беше презентиран минатата година, многумина велеа дека ќе биде најдобриот паметен телефон и до денешен ден тој се наоѓа на листата на најдобри. Може ли G3  кој што беше претставен оваа недела да го...

Доста апликации на кои што се поврзувате со вашата Facebook сметка, како што е Instagram на пример, автоматски ја споделуваат вашата активност на социјалната мрежа. Па така, кога ќе лајкнете некоја слика на Instagram,...