February 2014 | Smartportal.mk

На MWC 2014 настанот, како што беше и очекувано, Samsung претстави 2 нови процесори од Exynos 5 генерацијата. Се работи за осум јадрениот Octa 5422 и шест јадрениот Hexa 5260 чип. Exynos 5 Octa 5422 доаѓа со осум јадра од кои што четири...

На MWC 2014 настанот кој што се одржа оваа недела, ZTE го претстави Grand Memo II LTE мобилниот телефон кој што како и многу други производи беше дел од шпекулации и претпоставки за можните карактеристики. Grand Memo II LTE доаѓа...

Велат „Во здраво тело, здрав дух“. Во време кога сите некаде брзаме, сите сме ограничени временски со секојдневните обврски, ретко и да се најдеме во можност да одвоиме мал дел од едно деноноќие за себе....

Чувството за допир е една од критичните способности за луѓето умешно да можат да извршуваат основни задачи со своите раце. Повратната информација која човекот ја осознава при допирот е клучна за одредувањето...

Дигиталното мастило, односно Digital Ink е технологија позната на повеќето од вас. Преку неа можете да пишувате и цртате на екраните на допир користејќи пенкала, вашите прсти, stylus и слично. Оваа технологија се...

На следното видео може да се види најновата верзија од Tizen OS оперативниот систем развиван од страна на Samsung во соработка со други компании дел од мобилната индустрија. На новата верзија се работи веќе одреден...

Сигурно веќе не ве чуди претставувањето на било каков производ кој што влегува во категоријата на паметни производи. Развојот на технологијата направи нејзино едноставно имплементирање во секакви уреди,...

Facebook Messenger for Windows е апликација наменета за chat без потреба од отворање на страната во прелистувач. Со кориснички интерфејс како на нивната веб страна, познат на корисниците, апликацијата овозможуваше достапност...

Во новата верзија од мобилниот оперативен систем на Microsoft, Windows Phone 8.1 треба да биде вклучен и Internet Explorer 11, барем според протечените информации од програмерите кои што имаат дојдено до SDK за оваа верзија. На...

Хеликоптер контролиран со човековиот ум е најновата луда идеја претставена од истражувачите на Универзитетот во Минесота и Минеаполис. Тие создадоа неверојатен компјутерски интерфејс кој ги чита мозочните...

Во април ќе се одржат три конференции кои ги организира Google, се со цел да ги доближи модуларните телефони до програмерите. Ова е првпат да чуеме нешто околу Ara проектот откако сите веќе знаеме дека Google ја...

Пред неколку месеци пишувавме за саемот на потрошувачка електроника CES каде што стана јасно дека на ерата на 3D TV која брзо доби на публицитет, уште побрзо и дојде неславен и тивок крај и тоа главно поради...