December 2013 | Smartportal.mk

[showcase id=”3239″] Среќна нова година на сите читатели на Smartportal.mk ...

S-512 е авион од компанијата Spike Aerospace кој што треба да претставува првиот авион од овој тип, односно бизнис приватен авион, кој што ги превезува патниците со брзина поголема од брзината на звукот. Spike Aerospace е...

Тајванскиот производител на компјутерски хардвер – MSI, се подготвува да ја претстави...

Одделот во Samsung во кој што се прават познатите екрани, наречен Samsung Display, претстави многу интересен концепт каде што повеќето работи што ги користите во секојдневниот живот имаат интегрирано екран на нив,...

Технологијата во денешно време е толку лесно достапна и применлива, што полека на се повеќе места ја сретнуваме и ќе ја сретнуваме во иднина. Покрај во некои други области, актуелно станува и ставањето на...

До пред 2-3 години беше нормално за секој iOS корисник што го знаеме да прави JailBreak, најголемиот дел уште прв ден откако ќе купат iPod touch или iPhone. Причината за ова беше секако тоа што iOS во тоа време беше екстремно...

Here Maps е апликација, најверојатно најдобро позната на корисниците на некои од Windows Phone мобилните телефони, која што како што кажува и самото име претставува апликација за мапи, конкуренција на познатата Google...

Ова е новост која може да ги израдува Apple хејтерите кои се радуваат кога и да добијат прилика да посочат дека Apple воведува некоја функција покасно од конкурентните компании. Во случајов се работи за 2 нови...

Голем број од најкорисните откритија во светот се сосема едноставни и практични. Ова се производи кои откако ќе бидат измислени, секој инженер во индустријата си вели “па како и мене не ми текна, баш е логична...

Viagame, Шведски сајт за online продажба на игри, имаат дојдено до многу интересна идеја. Поточно нив ги интересирало да направат споредба помеѓу играњето на игри со трки на компјутер и реалното возење на тркачки...

Според најновите информации кои доаѓаат од VR-Zone, четвртата генерација на “high-end” Core...

Од патент поднесен од страна на Apple може да се види дека од компанијата размислуваат за воведување на функција во Siri персоналниот асистент, преку која што корисниците ќе можат да ги означуваат (tag) сликите...