October 2013 | Smartportal.mk

После долг период на шпекулации, претпоставки и многу утнати предвидувања за датата на претставување, Google денес конечно го претстави новиот мобилен од Nexus серијата, Nexus 5. Заедно со Nexus 5 ја претстави и најновата...

Ken Rudin одговорен за анализи во Facebook, во интервју за The Wall Street Journal изјави дека се во фаза на тестирање на технологија преку која што ќе собираат податоци за интеракцијата на посетителите со нивната содржина...

Negri Electronics е продавница за отклучени телефони во САД и истата на својата страна го направи достапен за резервирање веќе толку очекуваниот Nexus 5. Доколку тоа што е објавено може да се смета како точно, сите...

Neurocam е прототип претставен на Human Sensing 2013 настан кој што се одржа минатата недела во Yokohama. Се работи за уред кој што го ставате на глава и истиот ја чита вашата мозочна активност. Алгоритамот за анализа на...

Мобилните телефони во денешно време стануваат „застарени“ после само неколку месеци на користење. Толку брзо и често излегуваат нови модели, што ако некој сака да биде константно во тек, ќе мора барем еднаш...

Facebook спрема нова целосно редизајнирана верзија од Facebook Messenger апликацијата за Android и iOS. Точната дата на нејзиното официјално пуштање не е нагласена, туку само е најавено дека истата ќе биде достапна во наредните...

Безжичното полнење не е нешто ново, истото се користи за полнење на одредени уреди во домаќинството, а доби на популарност со новите Lumia модели од Nokia. Конкретно се работи за технологија која врши пренос на...

Поминаа 6 недели од излегувањето на 24-тата верзија и тоа значи дека е време за наредната верзија на Firefox. Новата верзија е достапна на сите платформи, односно за Windows, Linux, OS X и Android. Во продолжение да погледнеме...

Viber е популарна апликација за праќање на бесплатни пораки, групни пораки, повици и видео повици, која ја користи интернет конекцијата на телефонот и е достапна на сите платформи. Стана популарна како замена...

Сите корисници на HTC 8X од вчера вечер може да направат надградба на оперативниот систем на најновата верзија. Ова треба да биде последната помала надградба пред претставувањето на Windows Phone 8.1 во која што се...

Доколку сакате да искусите како изгледал и функционирал Windows  пред 28 години, да цртате...

Nvidia објави дека од утре ги намалува цените на GTX 770 и GTX 780 графичките карти и ја најави...