fbpx

ИЗДВОЈУВАМЕ

НАЈНОВИ

Meta AI доаѓа интегриран во сите апликации и мрежи од компанијата

Meta ја најавија најновата верзија од нивниот Meta AI сега направен на основа на Llama 3 големиот јазичен модел. Со ова доаѓа и проширување...

Дали се откажавте од креирањето на сопствената држава?

Скопје, 17.04.2024 – Демократијата е систем на владеење, кој го обезбедува најмоќното право за секој граѓанин да има право на глас, промовирајќи еднаквост. Правото на...

Германскиот еколошки пребарувач Ecosia претстави сопствен интернет прелистувач

Германскиот пребарувач Ecosia, кој не е толку популарен како конкурентите, е познат по својата работа за заштита на планетата. Од компанијата главниот акцент го...

Google Chat корисниците сега можат да разговараат со тие од Microsoft Teams и Slack

Корисниците на Google Workspace пакетот за бизнис корисници кои ја користат Google Chat апликацијата во нивната работа, сега можат да разговараат со корисниците од...

Функциите со генеративна вештачка интелигенција кај iOS 18 ќе функционираат во главно од самиот...

Apple ќе има целосно различен пристап кон генеративната вештачка интелигенција во споредба со конкурентите, а посебно Microsoft кои ги наметнаа новите функции секаде каде...

Култниот знак „СКОПСКО“ на Ристиќева добива нов лик

Скопје, 22.04.2024 – Во годината кога најпознатиот македонски бренд на пиво „СКОПСКО“ слави 100 години од своето постоење, култниот знак СКОПСКО кој стои гордо...

Неофицијално видео го прикажува новиот дизајн на Apple Watch X кој треба да донесе...

Во август минатата година одличниот Марк Гурман најави дека наредната верзија од Apple Watch ќе добие одреден редизајн, со оглед на тоа што се...

Qinshift Academy со фонд до 50.000 евра за стипендирање на најталентираните студенти

Qinshift Academy (поранешен Сеавус едукативен и развоен центар) го организира традиционалниот „Challenge Day“, каде најперспективните и најталентираните учесници ќе имаат можност дa добијат до...

Конечно ќе ги видиме првите лаптоп компјутери со Snapdragon X Elite

По најавата на новиот Snapdragon X Elite чип од страна на Qualcomm минатата година, оваа недела конечно можеме да ги очекуваме и првите лаптоп...

Samsung ги објави спортистите од европскиот тим на Samsung Galaxy за Париз 2024

Скопје, 19 април 2024 г. – Samsung Electronics, глобален партнер на Олимписките и Параолимписките игри, денес ги објави спортистите од европскиот тим на Samsung...

СМАРТФОНИ

АПЛИКАЦИИ

ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

ДРУШТВЕНИ МРЕЖИ

ТЕХНОЛОГИИ

КОМПЈУТЕРИ

РЕЦЕНЗИИ