Ubuntu | Smartportal.mk

Одлична вест за develop-ерите на Ubuntu! Иако денес се смета за веројатно најпопуларната...

Идејата за целосен компјутер кој буквално ќе може да го ставите во вашиот џеб (се додека...

Последниве неколку години на купувачите низ светот им се достапни се’ поевтини...

Од денеска достапна е најновата верзија од најпознатата Linux дистрибуција Ubuntu. Со познатиот...

Најавено на Build 2016, а официјално достапно за корисниците на Windows Insider програмата од...

Можевме да прочитаме неколку пред неколку денови, а вчера беше и официјално потврдено....

Според извори на порталот ZDNet, Microsoft и Canonical соработуваат за овозможување познатата...

Кинескиот производител Meizu го претстави Meizu PRO 5 Ubuntu Edition којшто до сега е најјакиот...

Со оглед на фактот што само две платформи во главно го држат целиот пазар на мобилни...

Една од најинтересните новости изминатата недела беше можеби и најинтересната новост...

Шпанскиот производител BQ го претстави првиот Ubuntu таблет којшто доаѓа со долгоочекуваната...

Една од најинтересните можности коишто ќе бидат карактеристика на уредите во иднина...