Twitter | Smartportal.mk

Помина веќе пола месец, а Вие добивате известување од мобилниот оператор дека сте...

Постоењето на таканаречените ботови, или вештачка интелигенција се поврзува со самиот...

Што прво Ви паѓа на памет кога ќе го слушнете поимот “Социјална Мрежа”? Дали под социјална...

Twitter ја купи компанијата која стоеше зад развојот на Vine во 2012, уште пред истата да биде...

Twitter изгледа сака нивните директни пораки почесто да се користат, односно тие што веќе...

Верификацијата на сметките на социјалните мрежи е добар начин за корисниците да бидат сигурни дека сметката којашто ја следат е навистина таа која што се тврди дека е. Поточно, на овој начин корисниците...

Фото: The Guardian Пред нешто помалку од еден час почнаа да излегуваат информации дека дел...

Twitter во периодот што следи ќе воведе поддршка за додавање на стикери на сликите кои...

Видео содржината станува се поголем дел од објавите на социјалните мрежи. Воведувањето...

Twitter преку нивниот блог информираа дека во наредните месеци ќе воведат неколку новости на социјалната мрежа, меѓу кои и промени кои ќе овозможат подобро искористување на ограничувањето од 140 карактери. Подоброто...

На 21-ви март 2006 со објавување на првиот твит во светот, основачот Џек Дорси ја започна...

Пред неколку денови можевме да прочитаме неофицијални најави дека Twitter планира да го промени познатото и карактеристично хронолошко прикажување на твитовите. За таа цел се најави дека ќе биде воведен алгоритам...