Технологија | Smartportal.mk

Главниот фокус на науката е да го олесни животот на луѓето. Развојот на науката, може...

Што би се случило доколку возилото ви е на автопилот, а пред Вас се случи сообраќајна...

Веројатно неколку пати досега сте помислиле да се „одлепите“ од дигиталниот свет....

Во продолжение на првиот дел од овој водич доаѓаме со обид да ви го олесниме товарот...

Сончевите ќелии имаат граница на ефикасноста, наречена Шокли-Кјуизерова граница....

Многумина од нас возат велосипеди, а нивната бројност (за среќа) сè повеќе се зголемува...

Може да се каже дека научно-фантастичните филмови ја претскажуваат иднината. Тоа што...

Сигурно одговор на ова прашање имаме повеќето од нас, меѓутоа во овој случај ќе пишуваме...

На секого може да му се случи ситуација каде ќе има значајна повреда на нервите. Во...

Едвард Сноуден, храбриот поранешен вработен од страна на Националната безбедносна...

Електричниот автомобилизам тропа на голема врата. Тоа што го пробија Tesla, Toyota и BMW, сега...

Технологијата на беспилотните летала е во фазата пред „златното доба“ – таа се...